IVN Hoogeveen trapt Nationale Natuurwerkdag in Drenthe af

De vrijwilligers van IVN afdeling Hoogeveen zijn elke dag actief rondom het IVN Struunhuus in het Steenbergerpark en organiseren met regelmaat educatieve activiteiten voor jong en oud. Gezamenlijk onderhouden ze het park en zetten zij zich in voor de biodiversiteit in de omgeving. Dit jaar op 4 november is IVN Hoogeveen verkozen tot speerpuntlocatie van de Drentse Natuurwerkdag, met als thema samen. Als eerste afdeling in Drenthe trappen zij de Nationale Natuurwerkdag af. Klimaatburgemeester Grietje Loof, gedeputeerde Egbert van Dijk en Erik de Gruijter, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer Drenthe, openen de dag.

Op zaterdag 4 november is er de 23e editie van de Nationale Natuurwerkdag. En zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Ook in Hoogeveen doet het IVN mee om deze dag tot een succes te maken. Er zijn een groot aantal klussen om uit te kiezen zoals bomen en bollen planten, zaaien voor volgend jaar, snoeien, het nieuwe insectenhotel vullen en allerlei andere activiteiten die bijdragen aan een groene speel en leefomgeving. Met deze klussen verhogen we de biodiversiteit in het Steenbergerpark: meer bloemen betekent meer insecten en meer insecten betekent meer andere dieren, zoals vogels. Ook planten we extra bomen, het zijn immers de groene longen van het park én de omgeving. Ook het werk in en voor de speelnatuur is een belangrijk, het is een stukje natuur waar we trots op zijn. Met de speelnatuur geven wij iedereen, jong en oud, een mooie natuurervaring mee naar huis.

In Nederland verwacht men deze editie ruim 15.000 deelnemers die meedoen aan meer dan 500 verschillende natuurklussen in het hele land. De Natuurwerkdag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek en is een kans voor deelnemers om zorgen over het klimaat en de natuur om te zetten in actie. Zo ook in het Steenbergerpark. Hier gaan we zeker aan de slag met het vergroten van de biodiversiteit voor het komende jaar.

Dit jaar is Hoogeveen de Speerpuntlocatie van de Drentse Natuurwerkdag en het thema is Samen. Deze editie vindt plaats in het Steenbergerpark rondom het IVN Struunhuus. Wij hopen op veel vrijwilligers die samen met ons deze dag aan de slag willen gaan. Ook vrijwilligers van andere groengroepen uit de omgeving worden gevraagd te helpen.

Help jij ook mee?

IVN Hoogeveen ontvangt graag helpende handen om deze editie van de Natuurwerkdag tot een succes te maken. Meedoen kan de hele dag, maar je mag ook voor een paar uurtjes aanschuiven. Alle hulp is welkom. Wij zorgen voor een lekkere lunch. Aanmelden via de website van IVN Hoogeveen is gewenst. Samen gaan we aan de slag voor natuur en landschap dichtbij. Kom je ook?

Deelname aan de activiteit geschiedt geheel op eigen risico.