Internationaal Filmfestival Assen zoekt filmtalent

Regio- Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film zoekt voor de editie op 8 t/m 10 maart 2019 aanstormend filmtalent en (semi-)professionele filmmakers.

Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival de ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling: korte films uit Nederland en uit het Verenigd Koninkrijk zijn welkom. Noordsterren is voor filmmakers uit de provincies Drenthe, Groningen, en Friesland.

KersVers
Alle beginnende (semi-)professionele, vrouwelijke regisseurs uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk kunnen dit jaar hun films inzenden voor KersVers. De geselecteerde films zijn te zien tijdens het festival op 8 t/m 10 maart 2019. Daarnaast bepaalt een professionele jury wie de beste film heeft gemaakt en een prijs van € 500 huurtegoed gesponsord door Budgetcam wint. De filmmakers uit het Verenigd Koninkrijk maken kans op € 300 voor hun volgende film.

Noordsterren
Noordsterren is het jaarlijkse podium voor filmtalent uit Drenthe, Groningen en Friesland. De films mogen, net als het festival, focussen op vrouwen of geregisseerd zijn door een vrouw, maar het is geen vereiste. De selectie wordt vertoond tijdens IFA 2019. Op het festival reikt een jury de prijs uit voor beste noordelijke film: € 500 huurtegoed gesponsord door Budgetcam.

Voorwaarden
Voor beide programmaonderdelen geldt dat documentaire- en fictiefilms in alle genres kunnen ingezonden worden, van een paar minuten tot middellange speelduur, als ze maar geproduceerd zijn tussen 1 januari 2017 en 15 december 2018. De inzendingen moeten voor 15 december 2018 binnen zijn. Inzenden kan via onderstaande link:

Filmfestival Assen