Amusement

Huus van de Taol giet lös op social media

Hoogeveen/Beilen – Ook de deuren van streektaalorganisatie Huus van de Taol in Beilen zitten vanwege het coronavirus op slot. Bezoekers die meer van het Drents willen weten, kunnen er niet in en ook de cursussen in de provincie zijn gestopt. De medewerkers van het Huus zitten allemaal thuis. En vanuit daar kan prima gewerkt worden. En als het bezoek niet bij het Huus kan komen, dan komt het Huus gewoon bij je thuus. Met behulp van de moderne media is dat geen probleem.

De bijna 6000 Facebook-volgers zijn het al langer gewend: elke dag om 12 uur staat er een nieuwe Drentse vraag op de Facebook-pagina van het Huus van de Taol. Daar is deze week aan toegevoegd: De schriever les veur. Om 15.00 uur leest elke werkdag een andere schrijver een verhaal of gedicht voor van maximaal een minuut. Een mooie manier om Drents te horen.
En wil je meer wetenswaardigheden over het Drents te weten te komen? Dan heeft Huus van de Taol wat nieuws: Even wat aans. Vanaf maandag 6 april zal iedere werkdag om 10 uur een nieuwe aflevering worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van het Huus van de Taol. Jan Germs bespreekt vanuit zijn woonplaats op een laagdrempelige manier leuke zaken die te maken hebben met de streektaal. Elke aflevering duurt maximaal vijf minuten.
Samengevat:
Op werkdagen een nieuwe aflevering:
10.00 uur Even wat aans YouTube
12.00 uur Vraog van de dag Facebook
15.00 uur De schriever les veur Facebook
18.00 uur Antwoord van de dag Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen