Hoogeveen ontvangt hekkensluiter SDO

Het moest uit de tenen komen, maar het winnen van de periodetitel is dan eindelijk een feit. In de slotseconden zorgde Ayoub Ben Ali Ahlaq in de wedstrijd bij Alphense Boys voor het verlossende puntje. De ploeg kan zich nu volledig richten op de ranglijst waar het gaat met de concurrentie flink is geslonken. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SDO uit Bussum.

De periodetitel was natuurlijk dik verdiend als gekeken wordt naar de hele eerste seizoenshelft. Het zorgt ervoor dat de ploeg van trainer Nico Haak sowieso tot het laatst in de race blijft om promotie naar de derde divisie. Iedereen beseft echter ook dat deze prijs de tegenvallende prestaties van de laatste wedstrijden verbloemt. De eerste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen, maar van de laatste zeven slechts twee. Het zorgde ervoor dat Be Quick 1887 en SJC het gat bijna wisten te dichten en ook HBS nog niet kansloos is.
Zondag zal men tegen SDO vertrouwen willen tanken, maar ook moeten waken voor onderschatting. De hekkensluiter behaalde slechts zes punten tot nu toe en won alleen van Velsen. Dat was echter op 19 september. In Bussum won Hoogeveen met 0-6.
Het verval van de Bussumers is wel opvallend. Voor het zesde seizoen speelt men in de Hoofdklasse. In het seizoen 2018-2019 streed men samen met Hoogeveen en DEM tot de laatste speeldag nog om de titel. Hoogeveen verloor dat seizoen twee keer van SDO. Overigens kwam de club van ver. Men speelde jaren in de derde en zelfs vierde klasse, maar zette tien jaar geleden vanuit de vierde klasse een enorme opmars in.

Beide ploegen trappen zondag om 14.00 uur af.

De wedstrijd is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds zijn er via Hoogeveen TV tevens een samenvatting en reacties van beide partijen te zien.

Hoogeveen TV kun je vinden via het YouTube-kanaal Hoogeveen TV. Hieronder de link naar de wedstrijd van zondag. Het is handig om je (gratis) te abonneren op Hoogeveen TV, zodat je meldingen kunt krijgen over bijvoorbeeld het moment waarop een uitzending begint of als er samenvattingen/reacties zijn geplaatst.

Hoogeveen zaterdag speelt een uitwedstrijd in Koekange tegen Vitesse’63. Van dit duel zijn zaterdagavond de samenvatting en reacties te bekijken via Hoogeveen TV.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd uit 2019 (Foto: Janet van der Weij