Hondenspeeltuin opent 2 juni haar deuren

Hoogeveen – De vrijwilligers zijn op dit moment nog druk bezig met de laatste puntjes , maar dan is het zaterdag 2 juni dan ook eindelijk zover. De eerste hondenspeeltuin in Hoogeveen opent zijn deuren.

De hondenspeeltuin is een openbare hondenspeeltuin waar alle honden welkom zijn. Er wordt niet gekeken naar het ras, maar naar het gedrag van de hond, heb je een sociale hond dan is die welkom in de algemene speeltuin.
Het is geen traditionele hondenspeeltuin maar een speel, snuffel en ontdek speeltuin in een bosachtige omgeving. De honden vinden het heerlijk om door de speeltuin te struinen en te snuffelen. Als kers op de taart kun je ook nog spelen met andere honden.
De hondenspeeltuin van maar liefst 13.491,83 m² is groot genoeg om in gedeelten op te splitsen. Zodat er voor elke hond een gelegenheid is om vrij te kunnen spelen.
Ook is er een puppyren, Dit gedeelte is in de algemene speeltuin en is afgezet voor de kleine/bange hondjes. Vind u het eng om uw kleine hondje(s) te laten spelen tussen de grote honden, dan is dit ideaal voor uw hondje. Er komen leuke toestellen om overheen te springen en onderdoor te kruipen. Ook komen er een slalom en ligt er zand om lekker te graven. Ook is dit ideaal voor de pups. Er komt gelegenheid om te kunnen zitten voor de baasjes.
Programma 2 juni 2018
10.00 uur – Opening door Sylvia Kamman
10.30 uur – Demo doggy dance
11.00 – 12.00 uur Obstakelrun: pups, oudere en langzame honden
11.30 12.30- stoepkrijt wedstrijd – 12.30 winnaars worden bekend gemaakt
12.30 – demo gedragsdeskundige Yanick Dijk
13.00 – 14.00 obstakelrun: jong en oud, groot en klein !
14.00 – demo behendigheid
14.30 – demo ( is nog een verassing )
De speeltuin is te vinden aan het Alteveer 135 7907 Hoogeveen in. De hondenspeeltuin ligt hier tegenover. Komt u vanuit Hoogeveen, sla dan links af als u op de viaduct bent.