Amusement

Het Podium gaat naar buiten met tuinconcerten

Hoogeveen – Het Podium gaat naar buiten. Vanaf vrijdag 11 september organiseert het poppodium in samenwerking met De Tamboer onder de noemer Het Buiten Podium een maand lang ieder weekend tuinconcerten in de Beeldentuin van het theater. Op het programma staan Fortunate Sons, Tim Knol en Tangarine, The Hillbilly Moonshiners, Massada, Gonnie en Gijsje, Jack Poels van Rowwen Hèze, Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad en Def Americans. De kaartverkoop is gestart. Kaarten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl.

Een idee uit nood geboren
Podium-programmeur Maurice Endeman kijkt uit naar september. “Het is fijn om eindelijk weer iets te kunnen organiseren en mensen te mogen ontvangen. Op een iets andere manier dan normaal, maar minstens zo leuk!”
Het idee voor de tuinconcerten werd eigenlijk uit nood geboren. Met de geldende 1,5 meter afstand-regels kan Het Podium slechts 15% publiek verwelkomen. Directeur Pieter-Bas Rebers vertelt: “Stel je voor, zo weinig bezoekers in een concertzaal. Dat is niet alleen sfeerloos, maar financieel ook totaal onhaalbaar. In september kunnen we de concerten verplaatsen naar de tuin van De Tamboer, bij slecht weer kunnen we zelfs naar binnen uitwijken. Maar voor de herfst- en wintermaanden zullen we ook creatief moeten gaan nadenken. Anders zou het zomaar eens het einde van activiteiten in Het Podium kunnen betekenen. We zullen ons uiterste best doen om dat te voorkomen.”

Programma
“We hebben een aantal concerten die al in Het Podium gepland stonden, kunnen verplaatsen,” vertelt Maurice Endeman. “Zo stonden de concerten van Fortunate Sons, Massada en het uitverkochte Def Americans concert oorspronkelijk in het voorjaar gepland en moesten we deze vanwege corona naar het najaar verplaatsen. De bands zijn stuk voor stuk erg blij met de tuinconcerten en kijken uit naar het spelen in deze setting. Daarnaast hebben we het programma aangevuld met bekende namen in uiteenlopende genres, zoals Tim Knol, Tangarine, Jack Poels en the Hillbilly Moonshiners. Ook is er met Gonnie en Gijsje een muzikale ochtend voor kinderen. Een heel divers programma dus, in een bijzondere setting. We gaan voor het heerlijke zomergevoel, met comfortabele zitplekken en een lekker hapje en drankje erbij.”

Fortunate Sons, Tim Knol, Tangarine

In het eerste weekend spelen Fortunate Sons op vrijdag 11 september en Tim Knol & Tangarine op zaterdag 12 september. Fortunate Sons speelden al eerder in Het Podium en komen terug met hun succesvolle eerbetoon aan C.C.R. Muzikale alleskunner Tim Knol deelde al eerder samen een affiche met Tangarine, ook nu beloven ze een prachtige avond vol luisterliedjes.

The Hillbilly Moonshiners, Massada, Gonnie en Gijsje
The Hillbilly Moonshiners spelen hun Mumford & Sons tribute op vrijdag 18 september. De mannen stonden al eerder in een bomvol Podium. Massada giet zaterdag 19 september haar cocktail van Latijns-Amerikaanse ritmes, percussierock en Molukse invloeden over het publiek heen. Op zondagochtend 20 september gaan Gonnie en Gijsje samen op stap naar een muzikale speeltuin, waar jonge bezoekertjes vanaf 2 jaar mag komen spelen en zingen.

Jack Poels, the Hillbilly Moonshiners
Vrijdag 25 september is het de beurt aan Jack Poels. De Rowwen Hèze zanger gaat solo op tour met zijn allereerste soloplaat Blauwe Vear. Hij wordt live bijgestaan door Jan Hendriks van Doe Maar en Bart Jan Baartmans. Een unieke kans om Jack’s poëtische Limburgstalige ballades in deze ongedwongen buitensetting te zien.

Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad, Def Americans
De reeks tuinconcerten wordt afgesloten met Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad op vrijdag 2 oktober en Def Americans op 3 oktober. Een aanrader voor alle bezoekers van het jaarlijkse Bluesfestival Hoogeveen, dat dit jaar niet doorgaat. Het concert van Def Americans is al uitverkocht, ze komen al enkele jaren met veel succes met hun Johnny Cash Tribute naar Hoogeveen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen