Amusement

Het Huus van de Taol nodigt muzikanten uit

Beilen/Hoogeveen– Bij de streektaalorganisatie van Drenthe hebben ze wat nieuws: de Stoplochtsessies. Zangers, zangeressen, kleine koortjes en bands worden uitgedaagd om de stap naar streektaalmuziek te zetten. Ook al is het maar voor heel eventjes. Voor de tijd dat je gemiddeld normaal gesproken voor een stoplicht stil staat: van 20 seconden tot maximaal een minuut.

Artiesten die nooit zingen in het Drents worden uitgedaagd; maak een heel kort liedje in het Drents

Durf jij in het Drents te zingen? Als geen ander weet je – als muzikant – wat taal met muziek doet. Als je gewend bent om in het Nederlands of Engels te zingen is dit dé uitdaging voor jou: schrijf een nieuw Drents lied van maximaal één minuut, het genre is helemaal jouw eigen keuze. Een jury kiest tien liedjes. Deze worden vereeuwigd in een live-clip, die uitgezonden wordt bij RTV Drenthe. Het lied moet in een akoestische setting gespeeld kunnen worden door maximaal 5 mensen.

Vind je schrijven in de streektaal lastig? Of heb je geen begeleiding? Geen probleem: bij het Huus van de Taol ben je welkom voor begeleiding bij het schrijven of voor muzikale ondersteuning. Stuur vóór 1 april 2020 je demo in via info@huusvandetaol.nl. Meer informatie op www.huusvandetaol.nl/stoplochtsessies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen