Amusement

HCM geeft weer een ORANJECONCERT OP 27 april 20:00 uur in de Grote Kerk Hoogeveen

Op de avond van Koningsdag geeft het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM jaarlijks een spraakmakend Oranjeconcert. Het is een bijzonder gebeuren waar ook steeds weer veel gedecoreerden bij aanwezig zijn om te genieten van een mooie muzikale avond. Een avond  waar ook speciale muziek klinkt die geschreven is voor Koningsdag. Tijdens dit concert wordt eveneens nadrukkelijk aandacht gegeven aan de herdenking van de slachtoffers van  de oorlogen en de viering van onze bevrijding. Juist in een periode waarin de spanningen wereldwijd voelbaar zijn is het van groot belang dat we samen dankbaar herdenken en samen onze vrijheid vieren.

Ieder Oranjeconcert opnieuw zorgt HCM voor een aansprekend en verrassend concert dat ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de Koningsdag in Hoogeveen is.

 

Het Oranjeconcert op 27 april in de Grote Kerk zal jong en oud zeker aanspreken mede door de medewerking van Marga Kool die enkele passende verhalen zal vertellen waarbij Gezinus Veldman, de muziek heeft geschreven.

 

Samen met Gezinus Veldman, de dirigent van HCM, schreef Marga Kool voor het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM ook het muziekverhaal: “Lied van de vrijheid” dat vorig jaar in première is gegaan en inmiddels niet alleen in Hoogeveen maar ook in andere plaatsen te horen en zien was.

Tijdens het Oranjeconcert zullen ook van dat muziekverhaal enkele delen te horen zijn.

Overigens voert HCM het “Lied van de vrijheid” op 13 mei a.s. op in “Erfgoed de Stadswal” in Doetinchem.

 

Naast Marga Kool werken saxofonist Klaasjan Pullen, sopraan Yoanique Hillen,  tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek (bas)  mee om er een geslaagd en gedenkwaardig concert van te maken. De algehele muzikale leiding ligt als vanouds in de vertrouwde handen van componist, pianist en dirigent van HCM Gezinus M. Veldman.

 

De toegang kost € 10,- maar kinderen/jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar dit concert!

 

Kaarten voor het Oranjeconcert zijn in Hoogeveen te koop bij:

Dierckxsens Herenmode,  Hoofdstraat 198;

Schoen- en sleutelmakerij Koopman, Hoofdstraat 252;

De Fakkel, , Hoofdstraat 63;

Tabak- en lektuurshop W. Koopman, De Nije Nering 52;

Bloemenshop Erwin, De Weide 6;

Primera De Haan, Grote Beer 33;

 

In Hollandscheveld:

Ineke Vos Mode, Het Hoekje 5.

 

In Zuidwolde:

Modezaak De Dekkers, Hoofdstraat 60.

 

Ook zijn er mogelijk voor aanvang van het concert nog kaarten te koop aan de Grote Kerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen