Amusement

Hartje Winter Festival 2020 gaat door

Hoogeveen – Het Hartje Winter Festival gaat door! In een iets aangepaste vorm, maar toch hebben Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en De Tamboer een mooi programma weten samen te stellen. Bij de meeste activiteiten kunnen kleine groepjes bezoekers aanwezig zijn. Ook zijn er een aantal livestream evenementen, waar mensen gewoon thuis vanaf de bank van kunnen genieten. Zo brengen de culturele instellingen met het Hartje Winter Festival toch nog sfeer en warmte in deze donkere dagen. Het volledige programma en informatie rondom kaartverkoop is te vinden op detamboer.nl/hartje-winter-festival.

 

Scala’s Xmas Streaming – Zaterdag 12 december 19.30 uur
Leerlingen, docenten, solisten en ensembles van Scala presenteren een online kerstconcert vanuit De Tamboer. Via live streaming kan er worden meegenoten van kerst- en andere decembermuziek. Op het programma staan: het strijkensemble (kids) en het strijkkwartet onder leiding van Hellen Hoorn, Maaike de Haan en andere zangleerlingen van Linda Molenkamp, Esmee de Haan en Lise Giethoorn op dwarsfluit, Tess van Beek op viool en Hans van Beek op octaaf mandoline, Annieke Bakker op viool en Wouter Bakker op piano, het Scala Koperkwintet en saxofoonensemble Sax-a-Lot onder leiding van Gerard Gerrits.


Christmas & Disney Sing-a-long Online
maandag 14 december 10.00 en 13.00 uur
Scala Musicalgroep Hoogeveen organiseert een online Christmas & Disney Sing-A-Long door middel van live-streaming vanuit De Tamboer, voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Ruim 2000 kinderen van 35 basisscholen doen mee en komen lekker samen zingend in de kerstsfeer met superleuke liedjes.


De geurige wereld van thee, koffie en chocolade – dinsdag 15 december 14.00 uur
Koffiedrinken is een wereldwijde gewoonte én een ritueel tegelijk. In het Midden-Oosten werd rond het jaar 1000 voor het eerst de zaden van een kersachtige vrucht gemalen en vermengd met heet water. Pas in de 19de eeuw ontstaan de huiselijke koffiekransjes voor dames. Kunsthistoricus Margaret Breukink neemt bezoekers tijdens deze lezing op haar enthousiaste wijze mee op ontdekkingstocht door de geschiedenis van thee, koffie en chocolade. De lezing is ook gratis via livestreaming te volgen.


Locked & Live: EUT – dinsdag 15 december 20.30 uur
Live vanuit Het Podium: EUT! De Nederlandse vijfkoppige band EUT maakt vrolijke, eeuwig jeugdige gitaarmuziek met vooral heel veel plezier. Dat is al na een paar seconden van debuutalbum Fool For The Vibes duidelijk, wanneer openingsnummer Look (who has decided after all) tot leven barst met een glamoreuze, Thin Lizzy-waardige gitaarlick. Het Locked & Live concert is te zien via een livestream, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar de artiesten en crew gaan. Daarnaast kan een klein aantal fans het exclusieve concert in Het Podium live bijwonen.


Locked & Live: Heidevolk – woensdag 16 december 20.30 uur

Sinds hun oprichting kwam, zag en veroverde Heidevolk podia door heel Europa met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. Het Locked & Live concert is te zien via een livestream, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar de artiesten en crew gaan. Daarnaast kan een klein aantal fans het exclusieve concert in Het Podium live bijwonen.

 

Tweedehands boekenverkoop – vanaf donderdag 17 december 13.00 uur
Wie nog op zoek is naar een mooi boek, tijdschrift of gezellige film voor de Kerstvakantie, kan in de bibliotheek lekker snuffelen tussen de tweedehands materialen. De tweedehands boekenverkoop is er tot en met 29 december.

 

Kerst Musical Concert Online – vanaf zaterdag 19 december 19.30 uur
Met deze 9e editie van het Kerst Musical Concert komt er een bijzonder vervolg aan de traditie van Scala Musicalgroep Hoogeveen. De leden laten zich de mond niet snoeren door corona! Ze staan alleen niet in de bomvolle zaal van Theater De Tamboer en niet met alle 90 mensen op het podium. Speciaal voor dit jaar zijn de groepen op film vastgelegd. Zo kan iedereen online, thuis, gezellig bij de kerstboom, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van prachtige kerst- en winterliederen. De link naar het concert staat vanaf zaterdag 19 december om 19.30 uur op de websites van Scala en De Tamboer en blijft toegankelijk zodat iedereen op een zelf gekozen moment kan kijken en luisteren.

 

Voorleesmiddag opa’s & oma’s: lees voort! – zondag 20 december 13.00 en 14.00 uur
Voor alle opa’s en oma’s met kleinkinderen van 2 tot 6 jaar organiseert Bibliotheek Hoogeveen een bijzondere voorleesmiddag. In de bibliotheek beleven zij samen met kleinkind(eren) de mooiste verhalen. Ook worden er handige voorleestips gegeven en prachtige kinderboeken getoond.

 

Poppentheater Kerstbomen dromen (2+) – zondag 20 december 13.30 en 15.00 uur
Kerstboom Toon is het stilstaan in de woonkamer helemaal zat. Toon wil op avontuur, in zijn dikke slee gaat hij op pad. Maar nu zit Guus zonder kerstboom. Guus gaat op zoek naar Toon in deze sfeervolle, grappige poppentheatervoorstelling in De Tamboer vol leuke kerstliedjes.

 

Kom in wintersfeer met onze greenscreen – dinsdag 22 december 10 uur
Ook al regent het buiten pijpenstelen, in de bibliotheek kunnen kinderern op zoek naar het gezellige wintergevoel. Met een greenscreen is het namelijk mogelijk om je in de allermooiste winterlandschappen te verplaatsen. Hoe dat werkt? Dat leren kinderen van 7 tot 11 jaar bij deze workshop in de Bibliotheek.

 

Kerstknutselmiddag: maak je eigen wintercollage – dinsdag 22 december 14.00 uur

Schilderen, tekenen, knippen en plakken: kinderen kunnen hun eigen winter-kerst-kunstwerk maken in De Tamboer. Het doel is een prachtige collage van een winters landschap met kerstbomen en het noorderlicht. Kinderen gaan onder meer aan de slag met pastelkrijt en verf en nemen het kunstwerk mee naar huis. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, door Scaladocent Lotte van der Kemp.

 

Locked & Live: Eefje de Visser – woensdag 23 december 20.30 uur
Eefje de Visser betovert met donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met een reeks uitverkochte clubshows in de Benelux, diverse Europese supportshows en haar meest recente wapenfeit Bitterzoet wordt Eefje ook buiten onze taalgrenzen opgepikt. Ze won de Gouden Notenkraker, is genomineerd voor de Buma Award voor Beste Alternatieve Album en is twee keer genomineerd voor de 3FM Awards. Haar album Bitterzoet stond op nummer 1 in de OOR eindlijst 2020. Een exclusief concert in Het Podium, waarbij alle livestream opbrengsten naar de artiesten en crew gaan.

 

CoderDojo: bouw je eigen hologram – woensdag 23 december 14.30 uur
Wie heeft er al eens een hologram willen hebben? In de bibliotheek leren kinderen tijdens deze gezellige middag hoe je er zelf eentje kan bouwen. Een workshop voor kinderen van 7 -12 jaar.


Winterworkshopmiddag: slagwerk, musical en dans – dinsdag 29 december 13.00 uur

Op deze gezellige winterworkshopmiddag in De Tamboer kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar kiezen uit drie verschillende workshops van Scala. Wie muziek wil maken leeft zich uit in de vette slagwerkworkshop van Joran. Wie lekker wil bewegen op coole muziek doet mee met de dansworkshop van Elisa en wie wil zingen én bewegen kiest voor de musicalworkshop met Yoanique. Als je wilt kun je aan twee workshops meedoen. Er zijn rondes van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.15 tot 15.15 uur. Per workshop is er plaats voor 15 kinderen.

 

Harm & Roelof Oudejaarsconference 2020 – maandag 28 en dinsdag 29 december 18.30 en 20.30 uur

Begin dit jaar legden Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer vast om een oudejaarsconference over 2020 te maken, niet wetende wat hen allemaal nog te wachten stond. Ze hadden zich wellicht nog een paar keer ‘achter het oor gekrabd’, als ze wisten wat voor een knotsgek jaar het zou gaan worden. Dachten we de bevrijding te gaan vieren en herdenken, ging ineens het hele land op slot dankzij een besmettelijk virus, met alle gevolgen van dien. Maar ondanks corona waren er ook in 2020 nog steeds hele mooie dingen te beleven. Harm en Roelof belichten graag die kant van afgelopen jaar. Op een manier zoals alleen zij dat kunnen: muzikaal, ontroerend, relativerend en met heel veel plezier. Zodat we met een zucht van verlichting en vol vertrouwen het nieuwe jaar in gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen