Gratis cultuur en creativiteit voor kinderen in oktober

HOOGEVEEN – Een Jeugdtheaterfestival, op zoek naar nachtdieren in het bos en een herfstspeurtocht. In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. Oktober Kindermaand is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur en laat kinderen kennis maken met kunst en cultuur in de provincie.

In Hoogeveen zijn vier activiteiten
In Hoogeveen kunnen kinderen zich onderdompelen in de theaterwereld met workshops en voorstellingen tijdens het gratis toegankelijke Jeugdtheater Festival in Theater De Tamboer. Alle activiteiten en voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het festival vindt op 29 oktober plaats.
Het IVN organiseert in Fluitenberg op 15 oktober speciaal voor de jeugd een herfstspeurtocht. En in Noordscheschut kunnen kinderen op 28 oktober kennis maken met nachtdieren tijdens de Nacht van de Nacht. IVN Struunbuus gaat op 22 oktober op zoek naar de eekhoorn en kinderen kunnen in het Steenbergerpark meezoeken.

Jaarlijks evenement
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een gebarentolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje (verkrijgbaar bij het TIP’s en gemeentehuizen) en online op kindermaand.nl.