Gezellige opening van het nieuwe theaterseizoen

Hoogeveen – Op zaterdag 3 september vond de culturele opening van het nieuwe theaterseizoen van Theater De Tamboer plaats. Dit jaar vond dit voor het eerste samen met het Welkom Terug Festival in de binnenstad van Hoogeveen. Een dag gevuld met entertainment, food trucks, muziek, theater, diverse wedstrijden en een kunstroute.

Om 10.00 uur begon het Welkom Terug Festival in de binnenstad van Hoogeveen. Helaas viel de geplande entertainment aan de Schutstraat en Het Haagje volledig weg en ook de live muziek was erg summier en pas later in de dag te horen. Veel mensen hadden dan ook niet echt in de gaten, dat er een Festival aan de gang was. De braderie en markt waren wel al vroeg aanwezig, maar erg druk was het helaas niet. Pas vanaf de namiddag werd het drukker in de binnenstad.

Om 11.00 uur werd U!tdagend geopend, het jaarlijkse festival dat de opening van het nieuwe theaterseizoen inluid. Het festival is dit jaar erg groot uitgepakt, met culturele invullingen in de Beeldentuin, aan het Museumlaantje, aan de Noordelijke kant van de Hoofdstraat, op het Tamboerplein, in de foyer van De Tamboer én in de Bibliotheek. Diverse theatervoorstellingen en muziekoptredens waren te zien op het podium in de Beeldentuin, met dansoptredens tussen de optredens door op het plein van de Beeldentuin. Aan het Museumlaantje konden met name de kinderen heerlijk genieten: het podium aan het Museumlaantje traden bands op met leuke muziek. De tuin langs het Museumlaantje was gevuld met theater, ballonkunst, een graffitiworkshop, een springkussen en nog veel meer! Aan de Noordzijde van de Hoofdstraat vond de kunstroute plaats: en goed gevulde route met redelijk wat kramen met schilderijen en andere kunst. In de bibliotheek vond in de namiddag de HQ-6 Digital Experience plaats. In de foyer van Theater De Tamboer werd eveneens opgetreden: Square Two voorzag het publiek van fijne muziek, terwijl Tall Tales een ontdekkingstocht langs de numerieke en fysieke wereld gaf. Op het Tamboerplein waren vanaf 13.00 uur diverse theaterstukken te zien: Circus Factory zorgde voor circusattributen waar kinderen zelf op konden oefenen. Classic Rally Ride, The Time Travellers, Het Wandelend Huis, Craie de Trottoir en DeRode Lantaern liepen afwisselend rond met theatervoorstellingen.

Op zaterdagavond vond ook nog een avondprogramma van U!tdagend plaats in de Beeldentuin. Vanaf 20.30 uur kon men genieten van optredens van Anneke van Giersbergen en Handsome Poets. Hiervoor waren kaartjes te koop aan de kassa van De Tamboer. Ondanks dat het avondprogramma niet erg druk was, was het wel gezellig. Het programma begon rustig; mensen moesten er toch weer even in komen. Maar bij aankomst van Handsome Poets begonnen mensen toch al wat meer mee te dansen en te zingen. Een rustige, maar gezellige afsluiter van het culturele openingsfestival.