Genieten van strand en water onder zomerse condities

Hollandscheveld – Terwijl de ene helft van de basisschoolleerlingen zat te zwoegen op school, de afgelopen dagen, kon de andere helft die nog meivakantie hebben,  genieten van de zomerse temperaturen. Zoals gebeurde op recreatiegebied Schoonhoven.

En wie het geluk had om vrij te zijn, namen het er nog maar even van. De temperaturen die volgens de voorspellingen 10 graden lager zullen uitvallen op Hemelvaartsdag, nodigen dan vooralsnog niet echt uit om te gaan badderen.

De meivakantie 2018 valt voor heel Nederland in principe tussen 28 april en 6 mei 2018. Voor de voorjaarsvakantie en herfstvakantie zijn er adviesdata in 2018 die de Nederlandse overheid jaarlijks bepaalt. Voor de verplichte data en vakanties geldt dat iedere school verplicht gesloten moet zijn op de desbetreffende data. Voor de adviesdata geldt dat scholen van de data in 2018 mogen afwijken. Dat is dus ook het geval met de meivakantie. Hierdoor kan het soms zijn dat er in 1 gezin een kind weer naar school moet , en de ander nog een paar dagen vrij heeft. Dit geeft soms praktische problemen als BSO of plannen van een vakantie. De meivakantie vindt zijn oorsprong als de paasvakantie en is dus van oorsprong een Christelijke vakantie. Inmiddels heeft de vakantie weinig tot niks meer met het geloof te maken en is het voor het merendeel van de Nederlanders gewoon een lekker weekje vrij met enkele feestdagen tussendoor.

 

©Martin schonewille