Foppe de Haan en Evert ten Napel gaan in gesprek in De Tamboer

Hoogeveen – Vrijdag 25 oktober gaat sportverslaggever en commentator Evert ten Napel in Theater De Tamboer in gesprek met Foppe de Haan. Ús Foppe doet zijn voetballeven uit de doeken. Voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport. Zijn voornaam is een merkbeeld geworden, zijn achternaam symboliseert zijn karaktertrekken: trots, onafhankelijk, leidend en sociaal. Deze mooie theateravond is een absolute must voor voetballiefhebbers.

Voetbal is emotie

Ús Foppe

Foppe de Haan is landelijk bekend geworden door zijn succes met Jong Oranje. In 2006 en 2007 won hij namelijk het Europees Kampioenschap. Daarnaast heeft hij zijn bekendheid te danken aan zijn succesvolle trainerschap bij SC Heerenveen, ook nog eens na zijn pensionering.

Maar wat Foppe de Haan zo’n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen, maar toch daadkrachtige manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Op die manier zorgt hij ervoor dat een team of groep (nog) beter presteert. Bovendien weet hij zijn manier van werken, motivatie en leiderschap zorgvuldig, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen. Zo kan een ander er ook nog iets van opsteken!

Evert ten Napel

De stem van Evert ten Napel wordt vaak eerder herkend dan zijn gezicht. Niet zo gek, want de bakkerszoon uit Klazienaveen werd sportverslaggever. Vanaf 1982 was hij te horen als commentator bij NOS Studio Sport. Hij was aanwezig bij talrijke grote sportmomenten als de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool – Juventus, het EK in 1988 in Duitsland en hij deed ook nog vijf keer verslag van de Tour de France achterop de motor. Tegenwoordig is Ten Napel te horen in het Eredivisie voetbal bij Fox Sports en zijn z’n kreten en uitspraken ook te horen in FIFA-games.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.