Amusement

Fietsbelevingstocht 2e wereldoorlog op 5 mei in Hollandscheveld

Op donderdag 5 mei wordt er een fietsbelevingstocht georganiseerd in Hollandscheveld waarbij de 2e wereldoorlog centraal staat. De tocht is geschikt voor jong en oud en start in het Hart van Hollandscheveld.

De route van de fietstocht gaat langs verschillende oorlogsmonumenten. Op 2 punten wordt een achterliggende verhaal verteld door vertellers. Zo fiets je ook langs het onderduikershol en het onderduikersmuseum in Nieuwlande. In dit museum is een audiotour (oortjes verplicht) en voor kinderen een speurtocht. Je kunt het hele museum in je eigen tempo bekijken. Op het museumplein kunnen de fietsen worden gestald zodat je even lekker kunt uitrusten, picknicken of kopje koffie drinken bij het museum.

De route is in totaal 22 kilometer (voor de echte liefhebbers in Nieuwlande nog uit te breiden met 6 km) en de start is tussen 10.30 en 13.00 uur. De prijs, inclusief museumbezoek en een drankje in het Hart van Hollandscheveld, is voor volwassenen slechts 6 euro en kinderen t/m 12 jaar slechts 2 euro per persoon.

Tevens is er de hele dag een grote expositie in Het Hart van Hollandscheveld met heel veel foto’s . films en voorwerpen van de 2e wereldoorlog. Deze is gratis te bezoeken en zeker de moeite waard.

We zien uit naar jullie komst! Mocht het weer echt heel slecht zijn dan is er een auto route beschikbaar Voor vragen en meer info, zie onze facebookpagina of website www.hartvanhollandscheveld.nl

Hart van Hollandscheveld  Het Hoekje 51 7913 BB Hollandscheveld

Facebook link is https://www.facebook.com/events/549019853131210

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen