Amusement

Episch optreden van Queen the Music in theater

Hoogeveen – Op zaterdagavond trad de band Queen the Music op in theater De Tamboer. De band die twee jaar geleden ook al lovende reacties kreeg op hun optreden, maakte er op deze avond wederom een spektakel van. De zaal was niet helemaal uitverkocht, maar dat maakte de sfeer op deze avond er zéker niet minder op.

Queen is een van de meest succesvolle popgroepen uit de geschiedenis. De band staat bekend om de muzikale complexiteit die veel weg heeft van klassieke muziekarrangementen, een grote veelzijdigheid aan elementen uit andere genres en krachtige, passionele liveoptredens. Het nummer Bohemian Rhapsody staat niet zonder reden elk jaar in de top 3 van de Top2000 bij NPO Radio 2.

De tienkoppige band Queen the Music treed op met bekende én onbekendere nummers van Queen en geven een geweldig passionele en energieke avond, waarbij (bijna) álles mag. De band telt naast instrumentspelers maar liefst vier vocalisten: Cindy Oudshoorn (Kayak en Symfo Classics), Timothy Drake (de beste Freddie Mercury vertolker van Nederland), Michelle Splietelhof én Kristian Salisbury.

Daarnaast is ook Linda Kinsbergen als gastartiest aanwezig, die een overweldigend epische hoofdrol speelt in het nummer Barcelona. Qua looks én stem lijkt zij sterk op Montserrat Caballé, de originele artieste die dit nummer in samenwerking met Freddie Mercury maakte. Dit nummer zou tijdens de Olympische Spelen van 1992 hét themanummer worden, maar de dood van Freddie Mercury bracht hier verandering in. Montserrat Caballé zong het nummer wel tijdens de openingsceremonie en de stem van Freddie Mercury galmde door de speakers van het stadion ter ondersteuning. Tijdens het optreden deed Linda het zó goed, dat ze nadien een staande ovatie verdiende van het publiek.

Ook het nummer Too much love will kill you maakte heel wat los in het publiek, waarbij menig bezoeker een traantje wegpinkte of de zakdoek tevoorschijn haalde. Dit nummer is in 1988 geschreven door Brian May, de gitarist van Queen, en zou in 1989 op het album The Miracle verschijnen. Dit is niet gebeurd, maar na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 heeft Brian May het solonummer opgenomen op zijn album Back to the Light en bracht het voor het eerst ter gehore tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert in april 1992. Hierdoor wordt ten onrechte vaak gedacht dat dit nummer een ode aan Mercury is.

Queen the Music is absoluut de moeite waard en geeft gegarandeerd een spectaculaire, passionele en gevoelige avond met de échte feel van Queen zoals we die zo goed kennen. De band is nog tot 5 juni 2020 te zien in theaters door heel Nederland. Bekijk de tourdata om te zien waar de optredens plaatsvinden.

Foto’s: GD Fotografie.
Tekst: Judith Bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen