Amusement

Elim klaar voor Feestweek

Elim – Elim is weer klaar voor de jaarlijkse feestweek. Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 9 september is het weer groot feest in het dorp en er is weer er van alles te doen. De afgelopen maanden is er achter de schermen door de Feestweekcommissie van de Culturele Vereniging Elim weer hard gewerkt om een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud in elkaar te zetten. Ook de bewoners van het dorp zijn al volop bezig met de straatversiering, de tuinverlichting, de opbouw van de corsowagens en de bouw van decorstukken voor de playbackshow.

Vuurwerkshow
Op maandagavond 3 september zal om 20:15 uur de feestweek van Elim van officieël start gaan met een grootse lampionoptocht. De lampionoptocht zal worden begeleid door 2 drumbands. De optocht, waaraan jaarlijks ongeveer 250 kinderen aan meedoen, zal van start gaan vanaf de parkeerplaats bij het sportpark en zal eindigen op het terrein van korfbalvereniging K.V. Elko aan de Carstenswijk. Hier zullen de drumbands nog een kleine gezamenlijke show geven. Om 21:30 uur is er op het terrein van korfbalvereniging Elko aan de Carstenswijk een Mega-vuurwerkshow te bewonderen. Tijdens de indrukwekkende show, welke de grootste en langste vuurwerkshow in de regio is, zal de lucht continu verlicht zijn met de meest mooie kleuren en effecten. De entree is natuurlijk gratis.

Kermis
Op dinsdagmiddag 4 september a.s. om 16:00 uur staat de opening gepland van de Elimse kermis. Dit gebeurt met het oplaten van enkele honderden gekleurde ballonnen. De kermis met onder andere de Autoscooter, de Zweefmolen, de Kinderdraaimolen, de Schiettent, een Touwtjestrek en Lucky-Cranes is te vinden op het evenemententerrein aan de Carstenswijk. Natuurlijk is ook de Oud-Hollandse Oliebollenkraam aanwezig op de Elimse kermis.

In nauw overleg met de kermisexploitant is er op en in de nabijheid van het kermisterrein een randprogramma samengesteld. Dit houdt in dat er naast een kleurplatenwedstrijd met supermooie prijzen, een ballonnen wedstrijd ook alle bezoekers van de kermis mee kunnen doen aan een gratis verloting. Bij deze verloting is maar liefst twee keer een hoofdprijs van € 100,00 contant te vergeven. De 1e trekking van deze verloting is op donderdagavond en de tweede trekking op vrijdagavond. Donderdag- en vrijdagmiddag is het “piekkies-middag” en zaterdag kan de jeugd zich gratis laten schminken.

EK Stratenvolleybal
Voor de tweede keer in de Elimse Feestweek zal er worden gestreden om het Elims Kampioenschap Stratenvolleybal. Aan de toeschouwers is ook gedacht tijdens het EK. Deze kunnen zich tussen de ruim opgestelde speelvelden door bewegen zodat er niets gemist hoeft te worden. Het EK Stratenvolleybal wordt gestreden op het terrein van K.V. Elko en begint om 19:00 uur. De entree is natuurlijk gratis.

Clown
De woensdag begint ‘smiddags om 14.00 uur voor de kleineren in ons dorp met een wervelende kindershow van Clown SNØRRE

Het is feest en SNØRRE is gevraagd dit speciale moment nog meer op te vrolijken. Maar is hij wel de beste zanger van Nederland en eet hij nou echt zelf al die spekjes op? Hoe weet SNØRRE zich hier uit te redden?
De tijd vliegt voorbij met dit lekker, leuk & gek muzikaal kinderprogramma.
Zowel jong als oud kunnen zich uitleven, uit volle borst meezingen met de div. liedjes, meedoen met de verschillende acts en zich na afloop nog steeds afvragen waar die brandende spekjes nou ineens vandaan kwamen?

Bonus: Na afloop verzorgt Clown SNØRRE een handtekeningensessie inclusief gratis fotokaarten en mag iedereen met hem op de foto!
De Entree is €4.50 Voor donateurs is de entree vrij

Superbingo
De Woensdagavond ¬is gereserveerd voor de superbingo. Want om 20:00 uur zal er in de 1000 m2 grote feesttent aan de Carstenswijk een superbingo worden gehouden met 2 superrondes, ter waarde van € 125,00 (!), waarvan 1 superronde ook nog eens helemaal gratis is! Meespelen kan al vanaf 9 euro. Bovendien krijgen alle bingoërs bij binnenkomst een gratis kopje koffie aangeboden. De, als het nodig is, verwarmde feesttent is vanaf 19:00 uur geopend.
Kom op tijd want vol is vol !!
Donateurs krijgen € 3.- korting per boekje

55+middag met gratis luch
Op donderdagmiddag vanaf 12:00 uur worden alle 55-plus inwoners van Elim uitgenodigd voor een gezellige middag met gratis lunch. Na de lunch is er een optreden van De Klimroos, dit Hollandscheveldsche muziekgezelschap zal deze middag op de haar zo bekende wijze het publiek weten te vermaken met veelal nostalgische Nederlandse muziek uit vroeger jaren

Voor de gratis luch is het wel noodzakelijk dat men zich voor 1 september opgeeft. Dit kan middel van de bon in het programmaboekje of bij Jan Benjamins, Carstensdijk 55c, Elim of bij Hobby en Warenhuis Zomer, Dorpsstraat 1, Elim. Ook oud-Elemieten van 55+ kunnen zich opgeven. Hiervoor dient men zich echter wel te identificeren en een bewijs dat men in Elim heeft gewoond en/of is geboren te overleggen. De zaal is open om 11:30 uur.

Kinderbingo
Diezelfde middag is er om 16:00 uur in de grote feesttent een gratis kinderbingo voor de kids t/m 9 jaar. Hierbij zijn natuurlijk mooie speelgoedprijzen te winnen en krijgen de mini-bingoërs ook nog eens gratis ranja en een zakje chips. Tijdens de bingo zullen ook de prijzen van de kleurplaatwedstrijd worden uitgereikt. Ook is het donderdagmiddag “Piekiesmiddag” op de kermis.
¬
Playbackshow
Voor de donderdagavond staat er weer een grootse playbackshow in de feesttent op het programma. Deze zal wegens een overweldigende deelname van bijna 40 (!) acts, al om 19:00 uur beginnen. Voor de pauze zal de 1e categorie, t/m 15 jaar, optreden. De prijsuitreiking van de 1e categorie zal direct na de pauze plaats vinden. Daarna is het de beurt aan de 2e categorie van 16 jaar en ouder. De presentatie is in handen van de welbespraakte Elemiet Renè Hooge. Tijdens de pauze is er een optreden van de nieuwe Elimse artiest Danilo Wattez. Na afloop van de playbackshow zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van EK Stratenvolleybal 2018 en van de uitslag van de keuring van de versierde straten bekend worden gemaakt. Na de prijsuitreikingen is er een after-party met DJ Gerald. Natuurlijk is ook hier de toegang gratis.

Klaverjassen & Jokeren
Voor de vrijdagavond is er in Dorpscentrum `t Vonder aan de Carstensdijk een gezellige kaartavond gepland. Hier kan men klaverjassen en jokeren voor mooie vleesprijzen. De aanvang van de kaartavond is om 19:30 uur. Voor alle deelnemers aan de kaartavond zijn er gratis hartige hapjes.

Hollandsche avond
Voor de vrijdagavond hebben we een mooi Nederlandstalig muziek programma kunnen samenstellen. De hele avond staat Tour Of Music uit Hollandscheveld op het podium, welke een gevarieerd programma aan muziek zullen brengen.

Verder hebben we de volgende artiesten op het podium

– Henk Wijngaard: Hij werd geboren als zoon van een uit Frankrijk gevluchte moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Al jong was hij met de muziek bezig, en op zijn 14e verjaardag kreeg hij van zijn moeder een gitaar. En zo kwam hij in diverse bandjes terecht om wat extra geld bij te verdienen. De bijrijder van zijn vrachtwagen vroeg op een dag waarom hij geen Nederlandstalig liedje ging schrijven voor vrachtwagenchauffeurs. Het eerste beste liedje “Met de vlam in de pijp” werd prompt nummer 1, natuurlijk kennen we hem ook van de bekende hits. “Een sneeuwwitte bruidsjurk”, “Hé Suzie (de bui is over)”, “Kijk uit, hier ben ik”, “Beun de Beunhaas”, “Zo, zoals je bent” en “Ik moet nog jaren mee:”

– Harten 10: Het was het jaar 2008 dat Martien en Tineke hun eerste single als duo met de titel ‘Geleend’ hebben uitgebracht. De single werd zo goed ontvangen dat de basis voor het duo Harten 10 was gelegd. Twee jaar later kwam hun eerst album genaamd ´Liefde maakt blind´, met hierop de bekende nummers ‘Wat is Mooier’, ‘Liefde maakt blind’ en ‘Ik wil je niet kwijt’. Maar er volgden al snel meerdere singles zoals: ‘Als ik het nu niet doe’ en ‘Zo zoals je bent’.

– Jaman: De geboren en getogen Overijsselse zanger Jaman zit al jaren in het vak. Van kinds af aan is hij te vinden op de podia van lokale cafeetjes en als zanger op bijzondere gelegenheden. Met de doorbraaksingles Goede Vader en Gewoon Weer Opnieuw speelde zanger Jaman zichzelf enorm in de kijker. Inmiddels heeft hij vier albums op zijn naam staan, waarvan Geloof In Jezelf zijn meest recente is. Met hits als Laat Me Los, Laat Me Vrij, Overal Ter Wereld en het wondermooie Spoken Bestaan Niet heeft Jaman zijn plaats veroverd op de Nederlandstalige podia. Met zijn fantastische uitstraling en met zijn warme stemgeluid weet hij altijd de juiste snaar te raken. Recente singles als Blijf Bij Mij De Hele Nacht, Een Beetje Hoop en Maar ’t Geeft

Jaarmarkt Elim
Jaarmarkt Elim is dé gezelligste en veelzijdigste jaarmarkt in de regio met meer dan 85 kramen en standhouders met een gevarieerd aanbod van kleding, schoenen, snoep, hobby en huishoudelijke artikelen, lederwaren, gereedschappen, speelgoed, groenten en fruit, vleeswaren, bloemen en planten kortom er is voor elk wat wils.

Natuurlijk kent de Elimse jaarmarkt ook een uitgebreid randprogramma met onder andere dweilorkesten, verschillende demonstraties, een rommel-, en kindermarkt, springkussens, het bloemencorso, diverse drumbands, een poppenkast, een optreden van de winnaars van de playbackshow, een kermis, presentaties van lokale & regionale verenigingen, diverse promotieteams, interregionale en regionale zangers en zangeressen, zanggroepen en straatartiesten. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo kunt u op verschillende gezellige terrasjes, met live muziek en/of artiesten, iets eten of drinken. Ook op de markt kunt u terecht voor een snack, een Vietnamese loempia, een vers gebakken broodje, een gehaktbal of een lekker gebakken visje. Kortom alles is aanwezig voor een gezellig dagje uit naar Elim.

Bloemencorso
Het Bloemencorso van Elim kent al een lange traditie en het Corso is middels de unieke combinatie met de Elimse jaarmakt uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen van de regio waar ook dit jaar opnieuw een groot aantal kleine en grote praalwagens zich zullen presenteren aan het publiek. De wagens van het Corso, waarin totaal meer dan 500.000 stuks dahlia’s zijn verwerkt, zijn vanaf 13:00 uur voor het publiek te bezichtigen aan de G. Engelsstraat. De prijsuitreiking is om 13:15 uur en de start van het Corso is gepland om 14:00 uur.

De route van het Corso is dit jaar als volgt; Start aan de G. Engelsstraat , Van Leeuwenstraat, Langewijk , Dorpsstraat, Het Hoosvat, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perebomenweg en weer terug naar de G. Engelsstraat. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de bonte stoet begeleid door diverse muziekkorpsen. Na afloop van het Corso zijn alle wagens te bezichtigen bij de dahliavelden aan de Carstensdijk. Het loont zich de moeite om ook ’s avonds eens te komen kijken, want dan zijn de wagens prachtig verlicht.
De entree voor de Jaarmarkt en het Corso is natuurlijk gratis en ook het parkeren is gratis!

Perfect Showband

Na al meer dan 20 jaar aan de top te staan van het Nederlandse Entertainment circuit speelt Perfect Showband nog altijd met veel allure.

Ze worden ook wel de meest succesvolle band uit het oosten van Nederland genoemd en dat is niet zonder reden.

Perfect Showband is een zeer dynamische band met jaren lange ervaring dat zich uit in muzikaliteit, veelzijdigheid en 100% live beleving. Met hits van toen tot de hedendaagse top 50 gaat overal het dak eraf.

Tijdens de speciale shows komen de allergrootste hits aan bod van muzikale grootheden.

Alles staat in het teken van interactie met het publiek om er samen een onvergetelijke avond van te maken.

Bij Perfect Showband maakt u kennis met 6 multi instrumentalisten waarvan 5 muzikanten en een geweldige zangeres.

Perfect Showband is nog één van de weinige bands waar altijd standaard blazers aanwezig zijn. Doordat er meerdere kunnen blazen komen de trompetten, saxen en trombone elke show weer naar voren. Dit onderscheid hen van vele andere bands!

Website/Facebook
Voor foto’s en uitslagen van Feestweek Elim kan men terecht op de website van de Culturele Vereniging Elim, www.cvelim.nl. Ook is Feestweek Elim te volgen via Facebook. En op de Elim site www.elim-drenthe.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen