Amusement

Eindmusicals in De Tamboer via YouTube te zien

Hoogeveen: OBS De Posthoorn voerde vandaag als eerste van 11 scholen de eindmusical van groep acht uit in een lege Tamboerzaal. De musical werd geheel opgenomen en wordt vanavond via Youtube uitgezonden voor scholieren, familie en vrienden.

Wauw, normaal zitten we daar en nu staan we hier!

De groep acht leerlingen van OBS De Posthoorn betraden vanmorgen vol ontzag het toneel van de Tamboerzaal in De Tamboer. “Wauw, normaal zitten we daar en nu staan we hier,” roept een leerling. OBS De Posthoorn is de eerste school die gebruik maakt van het aanbod van De Tamboer om de eindmusical van groep acht uit te voeren in het theater. In de zaal geen publiek, maar een regisseur, twee cameramannen en een technicus voor de liveregistratie, het licht en geluid. De musical Bende op de camping wordt live opgenomen en vanavond aangeboden als stream via Youtube, zodat ouders, familie, vrienden én de leerlingen zelf thuis vanaf de bank kunnen toekijken.

“Super mooi dat dit kan!”

Natuurlijk moeten de nodige corona-maatregelen in acht worden genomen. Bij binnenkomst worden deze nog een keer besproken. Iedereen moet regelmatig de handen wassen, kinderen houden 1,5 meter afstand tot volwassenen. Vanmorgen was er nog tijd voor een generale repetitie, om ook te wennen aan het spelen op een heus toneel in zo’n grote theaterzaal. Na de lunch – van zelf meegebracht eten en drinken – is het tijd voor de echte opvoering.

“De generale was heel fijn. We konden kijken wat er allemaal al goed ging en wat nog even anders moet. Het is heel spannend om zo meteen de echte opvoering te doen, maar het is super mooi dat dit kan,” vertelt Arnold Bulder enthousiast. Bulder is vader van één van de leerlingen en regisseur van de musical.

11 scholen

Door de coronacrisis is het podium van De Tamboer al wekenlang stil en leeg. Gelukkig komt daar nu verandering in. “We zijn blij dat we achtstegroepers zo toch nog het afscheid van hun basisschool kunnen geven dat ze verdienen,” aldus Anita Morante, programmeur Kindertheater van De Tamboer. “Er was veel animo voor dit project, want in totaal komen er 11 scholen een musical uitvoeren.” De reacties van de leerlingen en docent zijn enorm positief.

Maar ook het personeel van De Tamboer geniet er zichtbaar van dat er eindelijk weer iets gebeurt in het theater. Deze dag biedt een mooie opmaat naar het nieuwe normaal waarin op een veilige, verantwoorde manier, ook het bezoeken van een theater weer mag.

Update: De video’s mogen alleen via een speciale link door de scholen worden bekeken. Wij mogen hierin dus geen videoverslag laten zien. Dit op verzoek van de school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen