Amusement

Eerste editie Country Festival in De Tamboer: succesverhaal

Hoogeveen – Op 17 februari was de eerste editie van het Country Festival in theater De Tamboer in Hoogeveen. Het festival is volledig bedacht door programmeur Rudie Reinders, die wel eens iets anders wilde organiseren. En met succes: de eerste editie van het festival was volledig uitverkocht. Met veel lof van bezoekers, een gezellige sfeer en goede muziek, was de avond zeker voor herhaling vatbaar.

De avond begon om 20:00 uur en de Passagezaal stroomde al snel vol met bezoekers. Dashboard danglers mochten de aftrap geven van het allereerste optreden op het allereerste Country Festival in Hoogeveen. Met bekende klassiekers uit het genre zat de sfeer er al snel in bij het publiek. Vanwege de kleine opzet van deze eerste editie was het bezoekersaantal berekend op de capaciteit van deze kleine zaal. Daardoor was de sfeer vooral gezellig en intiem. Ongeveer 50 minuten later verhuisden de bezoekers gezamenlijk naar de Forumfoyer voor de aanvang van VanWyck. VanWyck is een Amsterdamse band die donkere alternatieve folk en americana muziek speelt.  Voor het eerst in Hoogeveen met een optreden was het onzeker of de muziek goed zou vallen en hoewel het grootste deel van de bezoekers het goed ontvingen, was toch te merken dat een deel van het publiek zich alvast richting de Tamboerzaal begaf om het optreden van Back to the Country af te wachten.

Om 22:00 uur in de avond was het dan ook tijd voor het optreden van Back to the Country in de Tamboerzaal. De band is het langslopende country fenomeen in theaters in Nederland en is dan ook razend populair onder country liefhebbers. Helaas deze avond zonder singer-songwriter Dick van Altena die nog herstellende is, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Bekende country klassiekers kwamen voorbij die dan ook luidkeels werden meegezongen door het publiek.

Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne mochten de avond afsluiten in de Forumfoyer. Cor Sanne is al sinds de jaren ’60 actief als zanger en beklimt nog steeds het podium, met veel plezier. Hij is een graag geziene gast bij Back to the Country, maar is onlangs ook weer begonnen in samenwerking met Blue Grass Boogiemen.

Al met al was de eerste editie van het Country Festival een groot succes: het was volledig uitverkocht (wij van Regionieuws Hoogeveen hadden de laatste twee perskaartjes ter beschikking) en de sfeer was erg fijn en gezellig. Morgen een nieuw verslag, over het Singer-Songwriter Festival. Ook dan zijn wij van Regionieuws Hoogeveen aanwezig voor foto’s, verslag en livestreams van de artiesten.

Zie alle foto’s van GD Fotografie

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, gitaar, binnen en de tekst 'GD Fotografie'

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen, gitaar en binnen

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een muziekinstrument bespelen en gitaar

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen en gitaar

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen en binnen

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen en binnen

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die muziekinstrumenten bespelen, staande mensen, gitaar en binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen