Amusement

Dubbelconcert Hoogeveense Harmonie

Ook de Hoogeveense Harmonie is weer van start gegaan met de repetities na de coronaperiode. Op Koningsdag was het Hoogeveense orkest al actief met twee aubades bij twee verzorgingshuizen: Olden Kinholt en Westerkim. ’s Middags werd er een zeer geslaagd concert gegeven voor alle gedecoreerden van de gemeente Hoogeveen in de Schildhoeve.

 

“Gewoon, omdat het weer kan!”

Het echte eerste concert van de Hoogeveense Harmonie zal gehouden worden in de Vredehorst in Hoogeveen samen met fanfareorkest Orpheus uit het Overijsselse Bathmen. Onder de titel: “Gewoon, omdat het weer kan!” zullen de orkesten laten horen hoe blij ze zijn weer op te kunnen treden voor publiek.

Mooie werken

Dit Dubbelconcert omvat vele mooie werken van beide orkesten. De orkesten spelen dan ook in de hoogste afdelingen van de muziekwereld.

De Hoogeveense Harmonie gaat twee behoorlijke uitdagingen aan met de werken Second Suite van Alfred Reed en Machu Picchu van Satoshi Yagisawa.

Dat in het Hoogeveense orkest ook veel jeugdig talent zit bewijst trompettist Ruben Dekker in een prachtige solo genaamd Concert Etude. De Hoogeveense Harmonie zal deze avond onder leiding staan van interim dirigent Remco van Viersen, in het dagelijks leven klarinettist van het Orkest van de koninklijke Luchtmacht.

Orpheus Bathmen

Orpheus Bathmen zal dus zoals gezegd op 21 mei afreizen naar Hoogeveen. De banden tussen beide orkesten dateert al van jaren geleden toen de Hoogeveense Harmonie deelnam aan een HAFABRA concert in Bathmen. Ook Orpheus heeft een mooi en interessant programma samengesteld onder leiding van Berjan Morsink met o.a. Pentagram van Johan de Meij en Serenity van Ola Gjeilo.

Het Dubbelconcert start om 20.15 uur en toegangsbewijzen kunt u verkrijgen aan de kassa. Voor meer informatie: www.hoogeveenseharmonie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen