De Tamboer: Sneuwitje & een stuk of zeven dwergen

Carmen Schilstra als Robin Hood, Alina Kiers als een tragische Sneuwitje, Jan Veldman als de sheriff van Nottingham, Arno van der Heyden als de boze Prins Jan, Frank den Hollander als H.H.H. Hendriks en Bert Visscher als Zwarte Barbara. Alleen al de rolverdeling geeft aan dat deze zes Groningse cabaretiers, zangers en acteurs een hilarische voorstelling beloven met Sneuwitje & een stuk of 7 dwergen. Regisseur Jack Nieborg bewerkte het stuk tot een familievoorstelling, waarin de “all star” cast wordt bijgestaan door drie extra actrices en vier uitbundige muzikanten.

Geheel in de traditie van de oude Christmas pantomimes lopen er veel verhaallijnen door elkaar. Robin Hood is aanwezig, natuurlijk gespeeld door een vrouw, een stuk of zeven dwergen maken het de beide troonpretendenten Koning Jan en Richard Leeuwenhart moeilijk, en dan zijn er nog de arme Sneuwitje en haar lelijke stiefzuster Zwarte Barbara, een rol die op het lijf van Bert Visscher lijkt te zijn geschreven.

De hoofdrolspelers hebben er zonder uitzondering veel zin in. ‘Ik heb al in een vroeg stadium december 2018 geblokkeerd, zodat ik mijn eigen solovoorstelling een maand kan onderbreken’, zegt Bert Visscher. ‘We kennen elkaar allemaal al jaren, maar staan niet vaak met zijn allen op het toneel. Het wordt een feestje vanaf de eerste repetitie tot en met de laatste voorstelling, dat weet ik zeker!’

Tijdens de repetities ontstond het idee voor een scène waarin een kind een belangrijke rol speelt. En omdat de acteurs de kinderfase reeds ontgroeit zijn doen ze een beroep op kinderen uit de omgeving van Hoogeveen. Sneuwitje is op zoek naar enthousiaste kinderen van 8 tot 10 jaar, die mee willen spelen in deze scéne. Per voorstelling zoeken we één kind, begeleid door één ouder.

Er wordt geen beroep gedaan op acteer- of zangkwaliteiten en er hoeft ook niet gerepeteerd te worden. Op de dag van de voorstelling zelf zal precies worden uitgelegd wat de bedoeling is. Voor aanvang en tijdens de voorstelling word je persoonlijk begeleid en kun je kijken hoe het er achter de schermen van de voorstelling aan toe gaat en maak je kennis met de spelers.

Op 1 december gaat de voorstelling ‘Sneuwitje en een stuk of zeven dwergen in première in theater Geert Teis in Stadskanaal. Daarna tourt deze doldwaze familievoorstelling langs acht schouwburgen in Groningen en Drenthe. Van 6 tot en met 9 december doet Sneuwitje theater De Tamboer aan. En voor die voorstellingen zoekt de productie nog een aantal enthousiaste kinderen die een kleine rol willen spelen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan een mail naar [email protected] met daarin je naam en contactgegevens, en de datum waarop je mee zou willen doen. De organisatie neemt daarna contact met je op. Ook voor nadere informatie kun je een mail naar dit adres sturen.

Meer informatie over de voorstelling, de spelers en de tournee is te vinden op  www.sneuwitje.nl

SNEUWITJE & EEN STUK OF 7 DWERGEN