Amusement

De Tamboer bijna uitverkocht: Waylon scoort goed!

Foto: © Michel Mölder.

Hoogeveen – Vrijdagavond trad Waylon op in theater De Tamboer met zijn nieuwe album The world can wait. De zaal, die was ingericht als concertzaal vanwege de hoge verwachting aan het aantal bezoekers, was bijna volledig uitverkocht. Het was een buitengewoon gezellige avond met country, rock & roll en meer, met een gezellige sfeer onder de bezoekers. 

Voor de ingang van het theater stond een lange wachtrij: vanaf de ingang van het theater tot voorbij de winkels aan de overkant van de straat. Gelukkig verliep de verwelkoming vlot, dus bezoekers hoefden niet lang te koukleumen in de rij om naar binnen te mogen. Eenmaal binnen was het dan ook érg druk, naar verluidt waren er ca. 1300 bezoekers voor het concert van Waylon.

Bij aanvang van het concert werd zoals verwacht muziek uit het nieuwe album The world can wait gespeeld, maar halverwege maakte hij ook een sprongetje naar zijn allergrootste helden, waaronder Johnny Cash. Ook droeg hij een nummer op aan zijn vriendin Bibi, die in november is uitgerekend van Waylon zijn tweede kindje. Het nummer werd warm ontvangen en ook de rest van de avond verliep met een gezellige en bijna huiselijke sfeer, ondanks het hoge bezoekersaantal. Maar Waylon zou zichzelf niet zijn als hij ook een uitstapje buiten zijn genre zou maken. Zo zong hij het nummer Ik verscheurde je foto en droeg deze op aan artiest Koos Alberts, die vandaag op 71-jarige leeftijd is overleden. Het publiek zong dit lied luid en duidelijk mee, ter nagedachtenis aan de Nederlandse zanger.

Tijdens de toegift, die maar liefst 20 minuten mocht duren, bedankte Waylon het publiek met de volgende mooie woorden: “Bedankt dat u hier vanavond wilde zijn, u zult wel denken dat wat hier gebeurd allemaal heel gewoon is. Wat wij doen is heel gewoon, maar dat u hier bent is dat niet. U had op zo veel plekken kunnen zijn vanavond, maar u koos er voor om hier vanavond te staan. Dank jullie wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen