De Afrikaloop : één of zelfs zeven dagen wandelen door mooi Drenthe

Het is bijna zo ver…De Afrikaloop begint volgende week zaterdag 21 oktober. Zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het achttiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop van 21 tot en met 27 oktober. Het is ont-stressen in de natuur en al wandelend genieten van de prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. Dagelijks is er keuze uit etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De routes zijn prachtig. Onderweg zijn er iedere dag 3 gezellige pauzeplaatsen. De start is op zaterdag 21 oktober in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar De Wijk. De volgende dag gaat de tocht naar Ruinerwold daarna respectievelijk naar Uffelte, Beilen, Pesse en Echten, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen te finishen. Doe een dag mee en geniet van de prachtige Drentse natuur.

Om één, of meerdere dagen, mee te wandelen, kunt u zich ’s ochtends inschrijven op de desbetreffende startlocatie en aangeven hoeveel kilometer u wilt wandelen.

Een enthousiaste groep vrijwilligers haalt alles uit de kast om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken. Daarnaast is de opbrengst van deze actie geheel voor kinderen in Afrika die in nood zijn. Een wandelaar helpt de AMS al door gewoon mee te wandelen, want het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan straat- en weeskinderen in Kenia.

Informatie

Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org/afrikaloop-2023) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers kunnen zich ook aanmelden via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op de facebookpagina van de Afrikaloop kan men alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt u contact op met Krista Schutte, tel.: 06 29 393 614 door een mailtje naar: [email protected]