Culturele actiemaand Gekleurd Grijs voor senioren

Hoogeveen-Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In april organiseren culturele instellingen en kunstenaars in heel Drenthe allerlei activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs. Het programma in Hoogeveen en de overige gemeenten in Drenthe staat op www.gekleurdgrijs.nl.

Drentse humor en muziek
Entertainer en troubadour Andries Middelbos vertelt humoristische verhaaltjes in het Drents. Zijn ervaringen als krantenbezorger deelt hij op zaterdag 15 april. Daarna speelt het Drents Senioren Orkest pittige marsen, swingende muziek en licht klassiek werk.

Korting op theatervoorstellingen
Theater De Tamboer biedt tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs drie theatervoorstellingen aan voor een aantrekkelijke prijs. Eén van de voorstellingen is Komt een vrouw bij de dokter naar het beroemde boek van Kluun. Een verhaal over twee strijdlustige, imperfecte mensen. Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer en Marie Louise Stheins brengen zaterdag 15 april deze aangrijpende liefdesgeschiedenis op de planken.

Zaterdag 22 april speelt Toneelgroep Maastricht de beroemde komedie van Anton Tsjechov: De kersentuin. Een hilarisch, droefgeestig portret. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger kruipen in de hoofdrollen. En het Canadese circusgezelschap Machine de Cirque presenteert zaterdag 29 april met La Galerie een verbijsterende show. Een multi-instrumentalist en zeven circusartiesten tonen adembenemende acrobatiek.

Actiemaand Gekleurd Grijs
De culturele sector opent in april haar deuren voor senioren met allerlei workshops, exclusieve rondleidingen en extra activiteiten. De kunstzinnige en culturele activiteiten stimuleren op een ongedwongen manier de culturele ontmoeting. De actiemaand Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Foto: Korthals Stuurman Theaterproducties