Coachingstraject Popsport toch van start

Hoogeveen – Het coachingstraject Popsport voor jonge muzikanten in Drenthe kan, ondanks de coronacrisis, toch van start gaan. Stichting Kunst & Cultuur is er in geslaagd voor de acht deelnemende acts een online-programma samen te stellen. Zaterdag 4 april start het traject met een online-workshop van Niels Knelis Meijer van Clash van SPOT/Oosterpoort. Zijn workshop gaat over het bepalen van een bandstrategie en het gebruik van sociale media.

 

Aan het talentontwikkelingstraject doen twee singer-songwriters, twee bands en vier rappers mee. Het gaat om de singer-songwriters Leeloo Brinkman en Isabella Elzinga uit Assen, de bands Insane Delirium en Bliss uit Emmen en de vier jonge hiphop-artiesten M00N uit Coevorden, Jespar uit Paterswolde en David Riebeek en Nyree Osasso uit Assen.

Erik de Vries, coördinator van Popsport Drenthe, is blij dat het traject met enige vertraging toch van start kan. “We hadden de coaches in de startblokken staan om de acts intensief te gaan begeleiden naar hun optreden op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Door het coronavirus gaat dat helaas niet door, maar dankzij de creativiteit in de popsector kunnen we toch een aangepast online traject aanbieden, waarbij acts alsnog ondersteund worden in hun ontwikkeling.”

Na de sociale media workshop, gaan de deelnemers de komende weken aan de slag met het opzetten van hun Facebook, Twitter en TikTok en volgen ze binnenkort nog een workshop tekstschrijven. Als er weer evenementen mogen plaatsvinden, kunnen we de acts ook live op het podium zien.

 

PopSport is een begeleidings- en coachingstraject dat in elke provincie plaats vindt. Jonge, ambitieuze bands, singer-songwriters en dj/producers krijgen een aantal maanden begeleiding om zichzelf te verbeteren, zowel muzikaal als op het gebied van bijvoorbeeld promotie en podiumpresentatie. Uit elke provincie mag één act door naar het landelijke vervolgtraject.