Amusement

Chocolade, muziek en verhalen over Vincent op Station Hoogeveen

Hoogeveen-Schilderen met chocolade en genieten van verhalen en muziek? Het kan zaterdag 30 september op Station Hoogeveen. Bij chocolaterie De Kolibrie kun je een Chocolade-schilderworkshop volgen, daarna is er live muziek van Lara Boode en kun je naar verhalen van schrijver Janne IJmker luisteren. Alles in het teken van de Drentse periode van Vincent van Gogh. 

Chocolade-schilder workshop
Onder leiding van De Kolibrie eigenaresse Christina Blacha en kunstenares Anneke Leutscher kun je een chocolade-schilderworkshop met als thema Vincent van Gogh volgen. Het schilderen gebeurt met echte chocolade. De eerste workshop start om 10.00 uur. De tweede om 12.00 uur en de derde om 14 uur. Kosten voor deelname zijn € 10 per persoon. De workshops duren ongeveer een uur. Aanmelden kan via blacha@live.nl. Het zelfgemaakte chocoladekunstwerk mag je na afloop meenemen. 

Muziek en verhalen over Vincent
Na afloop van de drie workshops, zo rond 15.00 uur is er een optreden van Lara Boode en gitarist Gijs Kos. Zij spelen niet het lied Vincent en andere passende (eigen) muziek bij zes fragmenten uit de novelle Land van Verlangen die Janne IJmker zelf voorleest. Bij het schrijven liet zij zich inspireren door de vele brieven die Vincent van Gogh aan zijn broer Theo schreef vooraf en tijdens zijn verblijf in Drenthe. Het optreden vindt plaats in de stationshal, duurt ongeveer 45 minuten en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Foto: Daisy de Pater.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen