Amusement

Centrale expo Kunst Collectief Route 2023

Hoogeveen- Vandaag kwam RTV Drenthe  met het radio programma “Op tjak” op visite in de Tamboerpassage om in gesprek te gaan met Geert Oldenbeuving i.v.m. de expositie Kunst Collectief Route 2023.

Voor de KUNSTroute van Hoogeveen kunnen mensen zich nu al oriënteren welke ateliers men wil bezoeken op 16 en 17 september.

In de Tamboerpassage hebben zij hun kunstwerken opgesteld om u nu al de kans te geven een keuze van uw bezoek te plannen.

Een beetje vroeg misschien maar er is in het jaar van van Gogh zoveel te beleven dat het nieuwe bestuur heeft gemeend u nu al de kans te geven om eens rustig rond te kunnen kijken. Ook de website van de Hoogeveense kunstroute, www.kunstroutehoogeveen.nl, is al volledig en in de eerste weken van september kunt u dan de jaarlijkse folder van de route in de binnenpagina in de Hoogeveensche Courant verwachten.

Niet alle kunstenaars hebben een atelier welke geschikt is om publiek te ontvangen. Een zestal kunstenaars krijgt daarom, op de route-dagen een kraam aangeboden in de Tamboerpassage, recht tegenover de huidige Centrale Expositie. Zondag 17 september zal daarom de passage speciaal opengesteld zijn voor deze kunstenaars.

Soms is het een avontuur om te ontdekken hoe kunst beweegt en wat het publiek interessant genoeg vindt om te bezoeken.

Voor dit jaar is gekozen voor de Tamboerpassage omdat alle kunstuitingen zoveel mogelijk hier geconcentreerd zijn rond het Vincent van Gogh jaar.

Het van Gogh-jaar is hiervan de hekkensluiter want daarna zal de Tamboerpassage verleden tijd zijn.

Bovendien heeft het Kunst Collectief de laatste jaren gebruik kunnen maken van deze lokatie  mochten we zo veel mogelijk leegstaande leegstaande panden op deze manier invullen. Heel fijn en met dank aan de Vereniging Van Eigenaren !!

Ook is er kunst te vinden van schilders vereniging. De Streek ter voorbereiding van de van Gogh maand september, dan komen ook de kunststukken van 100 mensen die  zich hebben laten inspireren door drie schilderijen van van Gogh.

En vergeet natuurlijk vooral de fototentoonstelling van de fotografen niet van het Kunst Collectief: “Wat zag Vincent”

Het is dus nu al de moeite waard om de passage eens door te lopen en de kunst rustig tot u te laten komen.

Noteer dus vooral de datum, zaterdag en zondag 16 en 17 september v.a. 11.00u tot 17.00u. in uw agenda de Kunstroute van het Kunst Collectief.

Kunst van amateur tot professionele kunstenaars waar uw kunsthart zich tegoed kan doen langs al die ateliers en locaties.

We wensen u een fraaie ontmoeting met kunst van plaatselijke kunstenaars.

Foto’s: Paula Bansema


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen