Amusement

BOMVOL PROGRAMMA MET DEFTIGE EN KNOTSGEKKE ACTIVITEITEN TIJDENS JEUGDTHEATERDAG

BOMVOL PROGRAMMA MET DEFTIGE EN KNOTSGEKKE ACTIVITEITEN TIJDENS JEUGDTHEATERDAG 

Hoogeveen – Zondag 30 oktober in de Tamboer

Ontdek hoe leuk theater is op de Jeugdtheaterdag tijdens Oktober Kindermaand. Twee voorstellingen, theaterworkshops en creatieve doe-dingetjes. Bij De Tamboer staat je op zondag 30 oktober van 13:00-17:00 heel wat moois te wachten. Een koninklijke editie dit keer, bomvol deftige en knotsgekke activiteiten. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Reserveren voor de workshops en voorstellingen kan via www.detamboer.nl. Zet je kroontje op, treed binnen in de wereld die theater heet en neem plaats op je troon!

Koning van karton 4+   (om 13:15 & 15:30 uur)

Er was eens een straat van karton, waar niemand elkaar kende. Op een dag ging er een raam open. En nog eentje. Iemand wilde vrienden maken. Eén raam bleef dicht, maar vanuit dat huis klonk muziek. De muziek danste door de straat. De straat werd een zee, de zee een bos en toen werd er vriendschap gesloten. Middenin het bos zagen de vrienden een hand, die mee wilde doen. Maar met z’n drieën is alles anders… De Koning van karton is een fantasierijke, muzikale dansvoorstelling over vriendschap, ontmoeting, samen spelen en vrienden delen. Naar het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies.

De kleine prins 8+   (om 14:15 uur)

Theatergezelschap Bovenste knoopje open speelt de voorstelling De kleine prins, naar het geliefde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Poëtisch muziektheater over opgroeien, rare grote mensen en liefde. Met behulp van liedjes vertelt het het bijzondere verhaal van Antoine de Saint-Exupéry.

Op een nacht stort Anton van Eierpuree met zijn vliegtuig neer in de Sahara. Daar staat hij dan, helemaal alleen. In het midden van de grootste woestijn ter wereld. Na zes lange dagen is hij oververhit en doodmoe. Hij begint dingen te zien die er helemaal niet zijn. Maar dan ontmoet hij de Kleine Prins. Die helpt Anton alles wat hij kwijtgeraakt is te herinneren. Want als iets onzichtbaar is, kun je het heel snel vergeten.

De Jeugdtheaterdag is onderdeel van Oktober Kindermaand. Iedereen van 4 tot 13 jaar kan in deze maand gratis meedoen aan allerlei activiteiten in Drenthe en Groningen. Meer informatie op www.kunstencultuur.nl/evenement/oktober-kindermaand

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen