Amusement

Blues Festival – Mei editie (fotoserie)

Hoogeveen – Afgelopen zaterdagavond kon er in de Tamboer weer genoten worden van de 15e editie Blues festival, wel een kleine editie in dit geval vanwege de corona afgelopen periode.

Met vier zalen en 9 verschillende blues acts en genoeg publiek, kon er gesproken worden over een geslaagde blues editie. Artiesten uit Nederland, Groot Brittanie en Amerika waren naar Hoogeveen gekomen om te doen wat ze zo graag doen, namelijk optreden voor een echt publiek. Er werd zichtbaar genoten door de bezoekers, door menigeen werd er lekker gedanst of meegezongen.  Nadat wij van RegioNieuws Hoogeveen meerdere gasten hadden gesproken konden ze niet wachten tot de grote editie die later hopelijk weer gaat komen.

 

De line up was als volgt (In willekeurige volgorde)

Line up

Ten Years After

In 1969 verwierven de bluesrockers van Ten Years After razendsnel internationale roem met hun zinderende, legendarische uitvoering van I’m going home op Woodstock. Als pioniers van de Britse Blues Invasion speelden Leo, Ric, Chick en Alvin jarenlang wereldwijd in zalen als de Royal Albert Hall in Londen en Madison Square Garden in New York. We zijn inmiddels 55 jaar, 20 studioalbums, honderden shows, legendarische songs als Love like a man en I’d love to change the world verder, maar TYA is nog altijd even tijdloos en energiek!

Dat bewijzen originele oprichters Chick Churchill en Ric Lee tijdens het Bluesfestival in Hoogeveen. Ze doen dat samen met jongeling Marcus Bonfanti en basmeester Colin Hodgkinson, die hun sporen hebben verdiend bij onder meer Spencer Davis, Alex Corner, Peter Green, Charlie Watts, Chris Rea, the British Blues Quintett en Electric Blues Duo. Een CV om u tegen te zeggen.

TYA is op de top van haar kunnen. Geniet van de bekende hits, minder bekende songs en nieuw werk. Vol jeugdige gretigheid laten de mannen zien waarom ze zo’n iconische reputatie hebben als één van de oudste en belangrijke soulvolle bluesrock bands!

Deborah Bonham Band

Ze is één van de beste blues, rock en soul zangeressen van het Verenigd Koninkrijk: Deborah Bonham. De zus van Led Zeppelin-drummer John Bonham is gezegend met een krachtige stem en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Ze bracht al meerdere succesvol ontvangen albums uit en ontving staande ovaties voor haar concerten. Ze speelde onder meer in de USA Stars Align Tour met Paul Rodgers, Jeff Beck en Ann Wilson.

Gitarist Peter Bullick wordt al jarenlang geroemd om zijn gepassioneerde, uitzonderlijke gitaarspel. Tijdens de vele shows in heel Europa ontwikkelde hij zijn eigen stijl, geïnspireerd door Rory Gallagher, Paul Kosoff en andere gitaristen.

Deborah en Peter sloegen de handen ineen voor hun nieuwe bluesrock album Bonham-Bullick. Laat je omverblazen door de nieuwe songs van Deborah Bonham en Peter Bullick op het Bluesfestival!

Thomas Toussaint Band

Vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken vonden elkaar in hun gemeenschappelijke passie voor blues en roots. Met ontembare gedrevenheid spelen de mannen blues zoals deze bedoeld is. Chicaco blues, swing, Louisiana swamp, rock ‘n’roll en New Orleans R&B. Blues is en blijft actueel, voor iedere leeftijd!

Thomas Toussaint ontving de Award voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland. Samen met zijn band timmert hij hard aan de weg. Thomas Toussaint Band zoekt de grenzen van het genre op, zonder de essentie en context van de blues te verliezen. Verwacht op het Bluesfestival een heerlijke, spetterende set vol blues en roots!

Jo Harman

Ze is één van Europa’s beste vocalist-componisten, die al op vele prestigieuze, internationale festivals en podia speelde. The Mirror noemde Jo Harman de “beste vrouwelijke soul blues stem” van het Verenigd Koninkrijk. Haar muzikale carrière kende al vele hoogtepunten.

Zo ontving ze de “Best Blues Album of the Year” award voor het debuutalbum Dirt on my tongue van Proper Music Discribution Group. Het nummer When we were young werd een succesvolle single op BBC Radio en Europese radiostations. Eén van de vele hoogtepunten van Jo Harman, was haar optreden voor en met Joan Baez op Amnesty Internationals ‘Ambassador of Conscience awards’. Ook opende ze het Live Nation Bluesfest in de 02 Arena. Mis Jo niet op het Bluesfestival in Hoogeveen!

Rob Tognoni

De Australische Rob Tognoni is één van de meest virtuose bluesrock-gitaristen van de wereld. Al meer dan 35 jaar lang speelt hij wereldwijd op allerlei podia. Hij opende al voor grootheden als Roy Buchana, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Wals (the Eagles) en stond op het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Zijn stijl is energiek, inventief en explosief. Hij vermengt blues, bluesrock en classic rock tot een unieke sound. Applaus voor deze Tasmanian Devil!

Emily Hill

“Blues is nothing but a good man feelin’ bad”. Nou, de blues is nog wel meer en zeker niet alleen voor mannen. Emily Hill is pas 20 jaar jong, overduidelijk geen man en vol leven, energie en vreugde. Ze is ’talk of the town’ in Amersfoort en een veelgevraagd zangeres en songwriter bij de Wisseloord studio’s. Als dochter van supermuzikant Tony Hilbers werd haar talent al op jonge leeftijd ontdekt. Maar uiteindelijk draait het allemaal om haar stem! Met geweldige dictie, emotie en charisma brengt Emily haar songs op overtuigende wijze. Ontdek het zelf!

Khalif Wailin’ Walter

Hij behoort tot de nieuwe generatie bluesartiesten uit Chicago, die de traditie voortzet. Zijn zang en gitaarwerk doet denken aan bluesgrootheden als Otis Rush, Albert King en Lonnie Brooks. Met Lonnie als mentor is de muziek van Khalif Wailin’ Walter diep geworteld in de elektrische gitaarblues van Chicago.

Met zijn vijfkoppige band toont Kalif hoe muzikaal divers hij is. Hij vermengt de big band blues van de jaren ’40 met Texas bluesorkesten, moderne funk en innovatieve arrangementen. Laat je verrassen door de fijne mix van swing, funk, soul, gospel en rock, overgoten met een Chicago blues-sausje.

Mojo Man

Aangevoerd door de charismatische zanger Marcel Duprix dendert het tienkoppige collectief Mojo Man vol bravoure door een loeihete stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues. Met een blazerssectie vol tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Van deze eigenzinnige mix gaat je mojo onverbiddelijk gloeien!

De naam Mojo Man gonst door het live circuit. Zelf noemen ze het Balls & Horns, maar je kunt ook denken aan Black Crowes en een vleugje Stax. Hun sound is herkenbaar en wijkt af van de massa. Met Mojo Man krijg je muziek in pure, ongepolijste vorm, recht voor je raap. Deze fantastisch op elkaar ingespeelde band met energieke sound krijgt overal de handen in de lucht!

Fenderwerf

Fenderwerf verhuisde na vele ‘jams’ in Amsterdam naar Friesland, waar hij geboren en getogen is. In Leeuwarden organiseerde hij bluesweken en speelde vaak op het bluesfestival in de stadsschouwburg. Zijn begeleiders in Hoogeveen zijn een gemêleerd gezelschap van nationaliteiten. Toetsenist Rory Campbell afkomstig uit Londen, Peter Sid is een bassist uit Zagreb, Daniël Camacho is een ras echte Amsterdammer. Fenderwerf neemt gitaar virtuoos Sietze Bouma mee als speciale gast. “De blues op een vermakelijke manier gespeeld zodat je er vrolijk van wordt. Classics in een eigen jasje en daarnaast enkele eigen verzinsels. “Er is veel te lachen in the blues” aldus Fenderwerf. Blues met een knipoog maar zekers niet grappig.

 

Bovenstaande tekst komt van Mark Otten en van de site van de Tamboer.

Foto’s zijn gemaakt door Mark Otten – CapturedByMark.nl 

Ook zijn daar meer foto’s te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen