Amusement

Bevrijdingsfestival biedt jong talent podium

Naast een gevarieerd aanbod aan landelijk bekende artiesten biedt het Bevrijdingsfestival Drenthe ook talent uit de regio een podium. Op het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas in Assen staan 5 mei drie podia met lokaal en regionaal talent. Eén van die podia staat in een intieme circustent waar naast muziektalenten ook de bijzondere voorstelling ‘Dat ik op een veen lijk’ te zien is. Femke Torensma brengt in geluid en tekst vanuit drie personages het verhaal van het meisje van Yde.

Op het Sena-podium zijn optredens van Cloudsurfers, ISZA, Same Old & The Rogues, TAMAR, Moonradio en HIIGO. Zij zorgen voor een verrassend geluid tussen de optredens van Suzan en Freek en Kraantje Pappie, Bökkers en The Cool Quest op het hoofdpodium. Het is voor velen van hen een springplank in hun carrière naar het grote publiek.

Op de Bonte Wever Talent Stage in de tent staan de Drentse Hit the North acts Seb Zukini, Traversus en Dylamic. De deelnemers aan het talentontwikkelingstraject Popsport en Kunstbende staan op de Welcome to the Playground Stage.

 

Talent moet juist nu een podium krijgen

Jan Stam, programmeur van de Sena Performers Stage meent dat het na de coronapandemie nog belangrijker is om lokaal en regionaal talent de kans te geven om hun muziek aan een breed publiek te laten horen. “Als we hen nu geen speelplekken geven, missen ze podiumervaring. En iedere artiest heeft podiumkilometers nodig om zich zelfverzekerd aan het publiek te kunnen presenteren’, meent Jan Stam.

 

Ook ruimte voor urban

Op de Bonte Wever Talentstage is er naast eerder genoemde artiesten ook tijd ingeruimd voor de urbanartiesten Spijk, Christopher404, Jespar en Dylamic.

Op het Welcome to the Playground podium programmeert ICO Partner in kunst en cultuur verschillende artiesten en de Dance for Freedom stage staan namen als Billy the Kid, De Hofnar en Johnny 500.

 

 Foto: K&C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen