Amusement

BelleFair in Echten nu ook voor jonge ondernemers

Echten – Echten maakt zich op voor een ondernemende editie van de sfeervolle BelleFair op zaterdag 20 april. Het kunstzinnige voorjaarsfestival biedt dit keer ruimte aan jonge ondernemers uit het dorpje die zelfgemaakte producten verkopen in hun ‘Wiedewold-winkel’. Daarnaast is er natuurlijk de gevarieerde nijverheidsmarkt, live optredens van regionaal talent en food(trucks) voor alle smaken.

De BelleFair in het meest lommerrijke deel van het brinkdorpje is de opvolger van de vermaarde Bellemarkt. Dankzij financiële steun van het culturele programma Wiede Wold is de fair in het karakteristieke Echten nu nog meer een voorjaarsfeest voor alle leeftijden. De jeugd uit Echten heeft het thema ‘Toekomst van het platteland’ vertaald in een eigen Wiedewold-winkel. De ondernemende kinderen hebben afgelopen winter producten gemaakt, variërend van vogelhuisjes tot wenskaarten, en met elkaar bepaald hoe en wat voor bedrag ze hun assortiment op 20 april zullen aanbieden. Dit project is onderdeel van het programma Wiede Wold ter gelegenheid van het culturele jaar van Gemeente De Wolden.

Daarnaast is er een kinderplein met verschillende workshops, een poppentheater en goochelshows. De allerkleinsten kunnen in het zand spelen op de ‘Echtense berg’.

Ook deze Bellefair is er veel aandacht voor regionaal muzikaal talent. Onder de grote festivalluifel spelen tussen 13.00 en 19.00 uur: de Heavy Load Bluesband uit Steenwijk, Duo Mark & Nick uit Coevorden en Opa’s Kunstgebit uit Assen. Tussen de optredens door draait de populaire Echtense Deejay Andy Pollitt vinyl uit alle windstreken.

Door de route iets aan te passen, kan het aantal kramen dit jaar worden uitgebreid van vijftig naar zestig. De fair is daarmee groter en gevarieerder dan ooit. De route van de markt begint en eindigt op de Brink en loopt over (boeren)erven en langs schilderachtige laantjes. Het aanbod is breed en omvat o.a. kunstnijverheid, streek- en mondiale producten, woonaccessoires, speelgoed, sieraden, kleding, lekkernijen en cadeau-artikelen.

Ook voorziet de BelleFair dit jaar in ruime mate in lekker eten en drinken, variërend van pannenkoeken, soep, een patatje stoofvlees en pulled pork of hamburgers van de XXL-barbecue.

Adres: Zuidwolderweg 2, 7932 PP Echten, De toegang tot de fair is gratis. Parkeren kost € 3,-. De grote fietsenstalling is gratis. Neem ook contant geld mee, want niet bij iedere kraam kan worden gepind.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen