Amusement

Ballonvaart is teken van opening feestweek Alteveer en Kerkenveld

Alteveer/ Kerkenveld – Dat deze twee dorpen aankomende week centraal staan van een feestweek zal bijna niemand zijn ontgaan. Bij binnenkomst van beide dorpen staan grote borden. Een groot deel van Alteveer is versierd en er staan grote tenten. 

Op het feestterrein is ook een kermisattractie aanwezig. Op het veld staan twee grote feesttenten en is alles ruim afgezet. De dorpen zijn er klaar voor om weer feest te vieren. Om het startsein te geven werd maandagavond een ballonvaart gehouden. In de ballon gingen vier personen en de piloot mee. Rond de klok van 19:00 uur werd de warme lucht in de ballon geblazen en ging het gevaarte met de tekst van Fieten Olie er op van firma Gommers Ballonvaarten de lucht in. De ballon die door Fieten Olie is gesponsord bevat een inhoud van 4000m3 lucht, hij is gemaakt in 2020 en er kunnen 5 passagiers mee plus de piloot.

Op het moment van oplaten was er een mooie opkomst van toeschouwers die de mensen in de ballon uitzwaaiden en ze een behouden vaart toe wensten. De ballon voer in de richting van Linde. Waar hij is geland is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Klik hier voor het programma van de feestweek

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Gerard Duinkerken.

De volgende foto’s zijn van Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen