Amusement

Arabische filmavond in Het Podium

Bekroonde film The Insult  

Hoogeveen – Donderdag 4 april organiseert Het Podium voor het eerst een Arabische filmavond. In samenwerking met Nadine Boorachi wordt de bekroonde film The Insult vertoond, een Arabisch gesproken film met Nederlandse ondertiteling. Voor immigranten is bioscoopbezoek meestal niet vanzelfsprekend, omdat reguliere bioscoopfilms vaak Nederlands gesproken of ondertiteld zijn. Het Podium en Nadine willen ook deze groep een gezellige avond uit aanbieden. Publiek is welkom vanaf 19.00 uur, de film start om 19.30 uur.
The Insult


Tijdens renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet, leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen de twee bewoners Toni en Yasser. Toni is een Libanese Christen en Yasser is een Palestijnse vluchteling. Door een belediging loopt de ruzie onverwachts uit de hand. Er volgt een rechtszaak van nationaal belang, waarbij duidelijk wordt hoe de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. The Insult kreeg verschillende internationale publieksprijzen. De film kreeg zijn Nederlandse première op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. Ook is The Insult genomineerd voor een Oscar voor beste niet Engelstalige film.

Kaarten à € 5,- zijn te bestellen via www.hetpodium.nl. Ook helpt Nadine Boorachi met het bestellen van kaarten, via 06-42720279.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen