Aankomende week te zien in De Tamboer

Avond voor jongeren met (g)een beperking – Swingen in Het Podium 

Hoogeveen – De band WholeLotta was een groot succes tijdens het GigaGfestival en aanstaande vrijdag, 21 september, staan ze in Het Podium tijdens de Avond Voor mensen Met (G)een Beperking. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Activiteiten voor Jongeren met een Beperking die ook het GigaGfestival organiseert. Het belooft een swingende avond te worden. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom. Vanaf 20.00 uur gaat het dak eraf!

Dit is de eerste editie van de Avond Voor mensen Met (G)een Beperking. In oktober en november vinden er nog twee muziekavonden plaatsen, met twee andere bands. Wie dat zijn blijft nog even een verrassing…

Waylon KOMT naar De Tamboer met zijn tour The World Can Wait!

Hoogeveen – Waylon trakteert De Tamboer op een muzikaal spektakel. Op vrijdag 28 september brengt hij namelijk zijn album The World Can Wait! ten gehore. In april van dit jaar bracht hij dit album uit. Hiervoor is hij teruggekeerd naar zijn muzikale roots in zijn geliefde Nashville. Hij eert zijn grote helden van de countrymuziek, maar omarmt ook zijn eigen sound in die voor hem zo inspirerende omgeving. Waylon: “Ik hoop dat mensen die naar mij komen kijken volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor het publiek, dat verlang ik ook van hen. Meer dan ooit. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuislaat, of in ieder geval uitzet. Je ziet vaak dat mensen toch gaan filmen of foto’s gaan maken. Je creëert daarmee een filter tussen wat je ziet, voelt, hoort en ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem per se moet delen. Net alsof het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je daar even een paar uur los van komt en alleen met jezelf of met mij de dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait.”
Foto: Joost Keet Photography

Kaarten zijn verkrijgbaar via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

hoogeveen helemaal in ierse sferen op 29 september – Gratis Ierse muziek in de Hoofdstraat

 Hoogeveen – Zaterdag 29 september waant publiek van het Irish Festival in De Tamboer zich weer voor heel even in Dublin. Maar overdag kan het winkelend publiek al genieten van gratis voorproefjes van drie Ierse acts. Bob Ferguson, Dubh Linn en Chris Leonard geven tussen 14.00 en 16.00 uur korte akoestische instore-optredens bij The Readshop Pet!, Hema Hoogeveen en De Lekkernij. ’s Avonds worden de foyers van De Tamboer omgetoverd tot Ierse pub, met sessies van HighTime, The Lowland Paddies, Woodworks, Bob Ferguson, The Freelancers en Chris Leonard. Dubh Linn en Drops of Green komen vanuit Ierland over voor een plekje op het hoofdpodium, vanuit Denemarken komt Almost Irish. Met de elfde editie van het festival belooft De Tamboer het publiek een heerlijke avond vol Ierse muziek, sfeer, hapjes en drankjes. Maar De Tamboer heeft ook nog enkele verrassingen voor het publiek in petto. Kaarten zijn met voorverkoopvoordeel te reserveren via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Line up

Lee, James, Seán en Ross vormen Drops of Green en spelen klassieke Ierse ballads, maar gieten daar hun eigen unieke sausje overheen. Vol passie en energie bezorgen ze het publiek een fantastische show. De mannen kwamen al eerder naar Hoogeveen, maar dit keer hebben ze hun debuutalbum Knowing Why op zak.
Het jonge Ierse trio HighTime combineert op bijzondere wijze fluit, harp, bodhrán, gitaar en zang. Met een energieke performance beloven de jongens een spannende mix van oud en nieuw, traditioneel en modern, van muziek, zang, dans en verhalen uit Ierland.

De vier broers Lukas, Rasmas, Alexander en Jacob van Almost Irish groeiden op in Denemarken, maar voelen zich sterk verbonden met de Ierse folktraditie. De broers brengen prachtige, vergeten folksongs en verhalen weer tot leven. En hoewel ze dus niet Iers zijn, scheelt het niet veel…!

Declan, Séan en Paddy zijn oudgedienden op het Irish Festival, die bijna geen introductie meer behoeven. Zoals alle jaren, wordt Dubh Linn altijd weer met open armen ontvangen door het publiek.
De Nederlandse akoestische band Woodworks heeft een fantastische livereputatie. Met houten instrumenten als de gitaar, contrabas en cajon, spelen de mannen een uitgebreid folk repertoire. Geen cover is de mannen te gek.

Jasper, Robbert, Anneke, Hanneke en Jiroh van The Lowland Paddies raakten in hun tienerjaren allemaal verknocht aan de Ierse folk. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met een frisse, moderne benadering van traditionele muziek.

In de Parkfoyer Pub hoort het publiek drie sessies van The Freelancers, Bob Ferguson en Chris Leonard. Het trio The Freelancers bestaat uit de Ieren Gerry en Peter en de Nederlandse Sebastiaan. De uit Dublin afkomstige Gerry staat bekend om zijn uitzonderlijke stem, in de jaren ’70 begon hij al met muziek maken.
Bob Ferguson is een Keltische folkzanger, die speelde in bands als Beggars Row, Celtic Horizon, Celtic Crazy Clan en Celtic Hearts. Met zijn vrolijke, uptempo liedjes en af en toe een ballad, belooft hij een heerlijk muziekfeestje!
De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie.

Koop hier uw tickets