Amusement

8 mei start verkoop theaterseizoen 2023-2024

Hoogeveen – Directeur Pieter-Bas Rebers van De Tamboer overhandigde vandaag het eerste exemplaar van de nieuwe theaterbrochure aan de Hoogeveense wethouder cultuur Mark Tuit. De brochure bevat het theaterprogramma van september 2023 tot juli 2024. “Miss Montreal, Edwin Evers Band, 3JS, Tineke Schouten, Lenette van Dongen, Bert Visscher, Ashton Brothers, zomaar een greep uit ons prachtige programma,” vertelt Rebers trots. “De eerste voorstellingen zitten zelfs al vol!” Zo zijn Bert Visscher en Miss Montreal al stijf uitverkocht. De afgelopen weken gingen diverse voorstellingen in de verkoop. Woensdag 10 mei start de kaartverkoop voor het volledige programma. Wie een Tamboer-account heeft, kan al vanaf maandag 8 mei kaarten reserveren. De brochure wordt vanaf 8 mei geadresseerd verspreid en is dan ook af te halen in De Tamboer.

 

Theaterprogramma

Het nieuwe theaterprogramma bevat opnieuw een gevarieerde mix van muziek, cabaret, show, kindertheater, toneel en klassieke muziek. Persoonlijk kijkt Rebers heel erg uit naar de moderne circusvoorstellingen. “We halen het komende seizoen opnieuw prachtige, spectaculaire cirque nouveau-voorstellingen naar Hoogeveen: Flip Fabrique, Jakop Ahlbom Company, Ashton Brothers, The 7 Fingers en zelfs het Chinese staatscircus. Iedere voorstelling is weer uniek en eigenzinnig. Daarom is het zo lastig om dit genre goed te omschrijven. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om een voorstelling te bezoeken en je te laten verrassen.”

 

Inleidingen

De Tamboer biedt bij diverse voorstellingen inleidingen aan. Daarbij vertelt iemand van de cast, een artistiek leider of regisseur over de achtergrond of bijzonderheden van de voorstelling. Zo zijn er inleidingen bij de toneelvoorstellingen De Smeekbede, Wie is er bang voor Virginia Woolf en Rust en Vreugd. Ook bij South African Road Trip is een inleiding. Voorafgaand aan Slagerij van Kampen is er een gratis drumworkshop.

 

Arrangementen

Terug van weggeweest in De Tamboer: bij de meeste voorstellingen in theaterseizoen 2023-2024 is een horeca-arrangement te boeken. Gasten worden ontvangen met een drankje en proeverij van heerlijke, zoete lekkernijen. Na afloop van de voorstelling staat er een drankje en een Drents kaas- en worstplankje klaar.

 

Podiumpas

Als eerste Drentse theater accepteert De Tamboer met ingang van het nieuwe theaterseizoen de Podiumpas. Houders van een Podiumpas bezoeken onbeperkt theater en concerten bij aangesloten podia in heel Nederland voor maar € 35,- per maand. Op enkele uitzonderingen en uitverkochte voorstellingen na, zijn alle voorstellingen toegankelijk met de Podiumpas. Vanaf 30 dagen voor de speeldatum is een Podiumpas-ticket reserveren mogelijk via detamboer.nl.

foto: Kim Stellingwerf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen