450 Kinderen genoten van De Waanzinnige Boomhut

Hoogeveen – Dinsdagmiddag speelde theatergezelschap Meneer Monster voor een uitverkochte Passagezaal de knotsgekke voorstelling De Waanzinnige Boomhut, gebaseerd op de populaire kinderboekenreeks. Ruim 450 kinderen en (groot)ouders genoten van de hilarische taferelen op het toneel én in de zaal. Twee van de acteurs, Olaf van de Ven en Christiaan Bloem, zijn bekenden in Hoogeveen. Jaren geleden zetten zij de eerste stappen in hun theatercarrière onder meer in De Tamboer.

Het verhaal
Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun boomhut te maken, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Want waar haal je zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en reuzengorilla vandaan? De acteurs zetten hun tanden in het totaal losgeslagen verhaal. De kinderen smulden ervan en waren door het dolle heen, vooral toen er allerlei voorwerpen door de zaal vlogen.

De acteurs
Olaf van de Ven zat in zijn studententijd in een cabaretduo: Olaf & Jasper. Hiermee trad hij zo’n 18 jaar geleden op in De Tamboer op de Jongerentheaterdag, waar allerlei cabaretiers optraden. Olaf laat een foto zien van zichzelf voor de Tamboer-gevel, die hij zojuist naar Jasper heeft verstuurd met de begeleidende tekst: “Memories”. Tijdens de Jongerentheaterdag was TC Management aanwezig, op zoek naar nieuw talent. Sinds dit bewuste optreden in De Tamboer werd Olaf ondergebracht bij TC Management en heeft hij tien jaar lang met theaterproducties door Nederland getoerd. Ook acteur Christiaan Bloem is geen onbekende in Hoogeveen. Hij speelde ooit zijn eerste jeugdtheatervoorstelling na zijn afstuderen voor Garage TDI in De Tamboer: Wagners Ring.

Foto ®Sanne Peper