Zwemmen en genieten van het water op recreatiegebied schoonhoven kan gewoon

Hoogeveen – Eer heerst verwarring over het zwemverbod bij recreatiegebied Schoonhoven. Maar dit zwemverbod is gisteren weer opgeheven. De watermonsters die eergisteren in recreatieplas Schoonhoven werden genomen, tonen aan dat er veilig gezwommen kan worden. Er is geen rode blauwalg aangetroffen.

Waarschijnlijk kleurde stuifmeel het water tijdelijk rood – oranje. De afzetting die de gemeente Hoogeveen maandag aangebracht, is weggehaald. Iedereen kan met dit mooie weer lekker zwemmen.

Waterschap WdoDelta blijven de kwaliteit van het water regulier controleren.

De verwarring is ontstaan toen de huis aanhuis editie van de Hoogeveensche Courant bij veel inwoners in de bus viel woensdag. Op de voorpagina stond een grote kop stond dat er een verbod op zwemmen was in verband met vermoedelijke giftige rode alg. En dit vermoeden klopte bij het drukken van de krant nog. Maar toen de krant bij velen in de bus viel was dit verbod inmiddels opgeheven. En dit is natuurlijk goed nieuws voor mensen die aankomende dagen met tropische in het vooruitzicht een koele duik willen wagen.