Algemeen

Zangkoor De Schorre Morries en Christelijke Muziekvereniging Irene krijgen bijdrage Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe

Hoogeveen – Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste helft van 2020, € 163.156 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 69 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers. Voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo kan het Cultuurfonds Drenthe een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds beschikbaar stellen.

Coronacrisis

De coronacrisis is een overmachtssituatie die een groot aantal initiatiefnemers in de cultuur en natuur sectoren hard treft. Het bestuur van de afdeling Drenthe heeft zich bij een aantal projecten genereus opgesteld door wat extra bijdragen toe te kennen,  zodat onze kunst en cultuurwereld actief blijft in deze coronatijd.

Projecten in gemeente Hoogeveen 

In de gemeente Hoogeveen krijgt Christelijke Muziekvereniging Irene een bijdrage van 900 euro voor concert 75-jarig Jubileum en Zangkoor De Schorre Morries 100 euro voor
festival Korendag ter gelegenheid van 20-jarig jubileum

Op 25 september en 11 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen