Algemeen

Workshop Handmassage voor vrijwilligers

Voor veel ouderen zijn aanrakingen niet vanzelfsprekend meer. Aanraking is echter heel belangrijk voor een goede gezondheid. Massage heeft een heilzame werking en kan veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Een workshop voor vrijwilligers op donderdag 14 april a.s. leert hen hoe zij een fijne handmassage kunnen geven.

Deze workshop is speciaal voor de vrijwilligers werkzaam voor Woonzorgcentrum Westerkim, Treant Zorggroep en NNZC (locaties gemeente Hoogeveen). Indien de bijeenkomst ruimte biedt, zijn vrijwilligers van andere organisaties ook van harte welkom en kunnen zich aanmelden.

 

Massage werkt kalmerend en biedt een gevoel van geborgenheid. Het helpt om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Het stresshormoon daalt, gelukshormonen (oxytocine en serotonine) komen vrij. Massage kan daarom depressieve gevoelens en stemmingswisselingen verminderen. Met een ontspannende massage kun je het welzijn van ouderen aanzienlijk bevorderen.

 

Massage stimuleert ook de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en vermindert artritis. Doordat massage lichamelijke en geestelijke spanningen reduceert slaapt men beter en verbetert de lichaamshouding. Uit onderzoek blijkt dat massage bij ouderen met Alzheimer tot betere ontspanning leidt waardoor men beter kan communiceren.

 

Deze workshop komt tot stand met de medewerking van trainster Marja Berkenbosch.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 14 april a.s. tussen 15.00-17.00 uur bij Woonzorgcentrum De Westerkim, Griendtsveenweg 9 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname kan via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen