Wintertijd Challenge Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 27 oktober 2018 vindt de Hoogeveense editie van de Wintertijdchallenge voor de 5e keer plaats. De opbrengst van de Wintertijd Challenge in Hoogeveen wordt gebruikt om kinderen met een spierziekte ook in beweging te brengen.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur kun je meedoen met één of meerdere sporten zoals bootcamp en apenkooien. Om 16.00 uur vindt de hoofdact ‘Every body dance now!!!’ plaats. De activiteiten vinden allemaal plaats bij het Activum, Sportveldenweg 2 in Hoogeveen.

veel mensen met gezonde spieren vinden bewegen heel vanzelfsprekend. Voor kinderen met een spierziekte is dit niet zo. Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte kunnen sinds 2008 terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelminaziekenhuis in Utrecht. Met dit kindercentrum is het mogelijk om aan het einde van een dag een diagnose of een plan van aanpak met behandeladvies te krijgen. Dit kan omdat alle onderzoeken en zorgverleners hier op één dag beschikbaar zijn. Hierdoor hoeven kinderen en hun ouders minder lang in onzekerheid te zitten en is krijgen ze veel sneller een behandelplan.

Dus mede dankzij het ingezamelde geld: Kunnen meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan;

Wordt meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen. Dit leidt tot een betere behandeling;

Wordt kennis en kunde gebundeld. Dit leidt sneller tot een medicijn of behandeling;

Wordt gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.
Kijk voor meer informatie over Spieren voor Spieren en hoe kan helpen op www.spierenvoorspieren.nl.