Algemeen

Wel een vuurton maar geen container dit oud en nieuw

Hoogeveen – De Gemeente Hoogeveen geeft ook dit jaar weer op aanvraag een vuurton aan de inwoners van de gemeente voor oud en nieuw. Via een aanvraagformulier via de website van de gemeente was een ton aan te vragen. Deze wordt door de gemeente gratis beschikbaar gesteld en bij u thuis gebracht en na de tijd weer opgehaald. 

De gemeente stelde 75 tonnen beschikbaar, deze zijn inmiddels allemaal gereserveerd voor de 75 eerste ingeschreven mensen. Ook was er elk jaar voor de Corona pandemie een container te leen. Ook deze werden via de gemeente uitgegeven en in bepaalde straten neergezet. Deze containers waren ter voorkomen van vreugdevuren in en of op straten en grasvelden. Dit voorkomt schade aan de bestrating of grasveld.

Nu de containers niet meer gereserveerd kunnen worden maar wel bij de gemeente op de werf staan ontstaat er onrust onder de inwoners van sommige wijken. Want nu er geen container beschikbaar word gesteld zoals het voorgaande jaren wel werd gedaan hoe gaat oud en nieuw nu verlopen? Toch weer grote vuren op de straat?

Navraag bij de gemeente leert ons dat er geen containers worden uitgegeven omdat er te veel stikstof zou worden uitgestoten via een container. Een vuurton zou maar een fractie van de stikstof uitstoten en daarmee worden toegestaan. Omdat er maar 75 tonnen zijn uitgegeven valt dit binnen het kader van de maximale uitstoot aan stikstof in de gemeente Hoogeveen.

Of de eigen vuurtonnen dit jaar in de schuur blijven? Dat vragen wij ons hardop af. Ook vragen wij ons af of de gemeente er goed aan doet om geen conatiners uit te geven dit jaar aldus diverse inwoners van Hoogeveen via onze redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen