Algemeen

Weg naar Fluitenberg 7 weken dicht door aanleg ‘kluifrotonde’

Aannemer NTP begint 16 februari met de aanleg van een zogeheten ‘kluifrotonde’ over de A28 bij de af- en opritten van Fluitenberg/Hoogeveen-Noord. Dit zijn twee rotondes die met elkaar verbonden zijn tot een langgerekt geheel. Een deel van de Middenveld gaat daarom vanaf 16 februari zeven weken dicht.

Kluifrotonde middenveldweg

Fluitenberg is dan niet te bereiken vanaf de A28 afslag Fluitenberg en ook niet vanaf de Middenveldweg. Met borden worden de omleidingsroutes richting Echten en Fluitenberg aangegeven. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel gewoon van de Middenveldweg richting Fluitenberg gebruik maken.

Aanpassing brugdek

Om de nieuwe rotondes aan te kunnen leggen moeten veel voorbereidende werkzaamheden aan de ondergrond worden uitgevoerd. Daarna kunnen de rotondes worden aangelegd en kan het brugdek over de A28 worden aangepast.

Via eerder aangelegde bypasses is het nog wel mogelijk om vanaf de kant van Hoogeveen de oprit van de A28 richting Assen/Beilen te gebruiken. Ook kan vanaf de A28 vanuit de richting Hoogeveen Centrum de afslag gebruikt worden om de Middenveldweg op te gaan.

Doorstroming verkeer

Sinds augustus vorig jaar werkt NTP aan de herinrichting van de Middenveldweg in Hoogeveen. De herinrichting zal zorgen voor minder opstoppingen en een veilige doorstroming van het verkeer op de Middenveldweg. Inmiddels is de ‘turborotonde’ op de afslag richting De Stroom klaar en is het fietspad langs de Middenveldweg opgeschoven om ruimte te maken voor de rijbanen die straks aan moeten sluiten op de turborotonde.

App Middenveldweg

Wilt u meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de omleidingsroutes? Kijk dan op de omgevingsapp ‘Middenveldweg’ onder het kopje ‘Planning’ en ‘Omleiding’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen