Wederom een prachtig schouwspel op recreatieterrein Schoonhoven

Hollandscheveld – Vielen er bij de opbouw bij het meer van Galilea de nodige zweetdruppeltjes, op Hemelvaartsdag was een jasje niet altijd een overbodige luxe. Desondanks wisten weer enkele duizenden mensen de weg te vinden naar recreatiegebied Schoonhoven

Het Meer van Galilea is zo langzamerhand een traditie geworden, en is al de jaren steeds een gratis evenement op Hemelvaartsdag op recreatieterrein Schoonhoven. Elk jaar verander het recreatiegebied in Het meer van Galilea uit de tijd van Jezus verblijf op aarde.
Sprekers die getuigenissen aflegden, muzikanten en bands die gospels en liederen ten gehore brachten, figuranten en toneelspelers die gebeurtenissen van toen weer geven. En dat alles in een levensecht decor met vissersboten, fakkels, ezels, herders met schapen. Dat waren de steekwoorden die deze editie ook weer tot een prachtig schouwspel maakten. En voor wie nog een paar uurtjes over heeft, vrijdag kan de organisatie nog wat extra handjes gebruiken bij de afbouw van het grote decor.

© Foto: Martin Schonewille