Website Puur Hollandscheveld nadert einde?

Hollandscheveld – Precies vijf jaar geleden kwam de dorpswebsite www.puurhollandscheveld.nl in de lucht. Plaatselijk Belang, de toenmalige Zakenclub en ‘t Oekie namen destijds het initiatief tot deze site. Vrijwilligers bouwden de site, gaven de site haar inhoud en een 1 persoons redactie zorgde in die 5 jaar voor het vrijwel dagelijks plaatsen van in totaal enkele duizenden nieuwsberichten over van alles en nog wat met wetenswaardigheden en nieuwtjes over Hollandscheveld. Daarnaast stond er veel informatie op over het dorp, haar inwoners, verenigingen, toerisme, bedrijven enz.

Er dreigt nu echter een abrupt einde te komen aan deze website om een aantal redenen.

Ten eerste een technische. Het pakket waarop de site draait is technisch gezien aan haar einde en er zou een fikse financiële injectie nodig zijn om e.e.a. te vernieuwen. Het ombouwen van de site naar een nieuw pakket vergt veel tijd en ook de site kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Maar degene die de technische ondersteuning altijd verzorgde heeft simpelweg geen tijd meer om dit uit te voeren.

Een ander probleem is de redactie. Uw redacteur heeft 5 jaar met hart en ziel getracht de site te vullen met berichten en nieuwtjes en de inhoud, o.a. de agenda, actueel te houden. Echter, het ontbreekt de redacteur aan voldoende tijd om zijn werk optimaal te doen en ook het feit dat hij niet meer in Hollandscheveld woont zorgt er voor dat hij niet alles meer meekrijgt wat er in het dorp gebeurt. En het spontaan insturen van nieuwtjes en berichten door Hollandscheveldse organisaties of inwoners van ons dorp is vrijwel nihil. Pogingen om nieuwe vrijwilligers te krijgen liepen op niets uit. Wellicht dat deze laatste ultieme oproep nu nog mensen kan overhalen zich te melden als webmaster/redacteur.

Vandaar dat er na 5 jaar, tot groot verdriet van de redactie en de technische ondersteuning, een einde dreigt te komen aan www.puurhollandscheveld. Het juiste moment is nog een beetje onduidelijk maar een dezer dagen,  zal ‘het beeld op zwart gaan’. Met weemoed in ons hart.