AlgemeenPolitiek

Wat gaat er nu gebeuren met voormalig schoolgebouw Het Blokland? CDA stelt schriftelijke vragen

In 2023 is basisschool het Blokland in Noordscheschut gesloten vanwege het geringe aantal leerlingen. Het schoolgebouw aan het Zwarte Dijkje staat sindsdien leeg, in afwachting van een mogelijke verkoop. CDA-raadslid Aaf-Tineke Bisschop ontving vanuit Plaatselijk Belang Noordscheschut signalen dat de communicatie over de toekomst van het schoolgebouw moeizaam verloopt. Voor Bisschop is dat reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

 

Bisschop vertelt: “Nadat de schoollocatie van Het Blokland gesloten is, is het schoolgebouw weer in eigendom overgedragen aan de gemeente. Het college heeft vervolgens besloten om het pand te gaan verkopen. Hiervoor moet worden bepaald welke bestemming en mogelijkheden de locatie kan krijgen. Er wordt hier echter nauwelijks over gecommuniceerd met de inwoners van Noordscheschut, terwijl inwoners van Noordscheschut veel waarde hechten aan het kenmerkende gebouw in het centrum. Het CDA vindt het belangrijk dat inwoners van Noordscheschut betrokken worden bij de toekomst van het voormalige schoolgebouw, ook als er geen nieuws is. Daarom heb ik schriftelijke vragen gesteld aan het college.”

 

Bisschop vraagt het college naar de voortgang van de plannen voor het schoolgebouw en hoe het college hierover communiceert naar de inwoners. Verder vraagt Bisschop of het college bereid is om de inwoners van Noordscheschut te betrekken bij de plannen voor het gebouw. Inmiddels is het verval om het gebouw al ingetreden en is het een treurig aangezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen