Algemeen

Wandelnet daagt werkend Nederland uit op 4 april om te wandelen tijdens je werkdag

Nederland staat bekend als Europees kampioen zitten. Dit terwijl even een frisse neus halen zo’n positieve invloed heeft op zowel je gezondheid, creativiteit als productiviteit. Daarom roepen Wandelnet en de provincie Drenthe werkend Nederland op om op donderdag 4 april deel te nemen aan de achtste editie van Wandel Tijdens Je Werkdag.

Volgens de cijfers van onderzoeksbureau TNO zit meer dan een kwart van de werkende bevolking langer dan 8,5 uur per dag. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’ vragen Wandelnet en provincie Drenthe aandacht voor de positieve effecten van wandelen op de geestelijke gezondheid. Ankie van Dijk, directeur van Wandelnet, benadrukt: ‘Wandelen is goed voor je brein, zorgt voor ontspanning en ruimt je gedachten op. Ik maak graag even tijd vrij tussen de middag of tussen twee ingewikkelde gesprekken door voor een wandeling. Het helpt mij alert, scherp en creatief te blijven.’

Uit je hoofd, in de benen

Dit jaar hebben de organisaties gekozen om de nadruk te leggen op de positieve effecten van bewegen op de mentale fitheid. Uit onderzoek van Cigna International Health blijkt dat klachten onder werknemers over geestelijke gezondheid in 2022 met 31% toenam. Met 30 minuten per dag wandelen kun je de symptomen van depressiviteit met 36% verlagen.

Tips om meer te bewegen tijdens werktijd

Op 4 april worden er door heel Nederland wandelinitiatieven opgezet om aandacht te vragen voor de positieve effecten van wandelen tijdens het werk. Bovendien zullen werknemers van organisaties in heel Nederland (deels) wandelen van en naar hun werk en tijdens hun werk naar buiten gaan voor wandelende overleggen en lunchwandelingen. Wandelnet deelt praktische tips om wandelen te integreren in je werkdag, zoals wandelend vergaderen, bellen tijdens een wandeling of (deels) naar je werk lopen.

Lancering weetingroutes in Hoogeveen en Assen

Wandelnet en de provincie Drenthe organiseren op 4 april een inspirerende bijeenkomst om samen de Wandel Tijdens Je Werkdag te vieren. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (provincie Drenthe), directeur Floor van Workum (Unigarant) en voormalig hoofdredacteur Claudia Straatmans delen hun ervaringen in het bevorderen van wandelen. Daarnaast worden de eerste resultaten van de landelijke peiling gepresenteerd, het nieuwe boek ‘Werkwandelaars’ van Wim Huijser overhandigd en twee nieuwe weetingroutes onthuld.

Ga jij ook uit je hoofd, in je benen? Deel je ervaring via #wandeltijdensjewerkdag @Wandelnet en @provdrenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen