Waardevolle samenwerking in ontruimingsoefening RvEC

Hoogeveen – ‘Attentie, u dient het gebouw te verlaten’, klonk het vorige week op locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College (RvEC). In de keuken van de kantine werd een brand in scene gezet. De bedrijfshulpverleners (BHV’ers) kwamen meteen in actie om iedereen veilig naar buiten te brengen. Aan de geslaagde ontruimingsoefening werkten de politie en studenten van het Alfa-college mee.

Binnen vijf minuten stonden alle leerlingen en medewerkers buiten op de verzamelplaats van de school. Even later bevestigden de BHV’ers na controle dat er niemand meer in de school aanwezig was.

Samenwerken aan veilige school
Op het RvEC draagt iedereen bij aan de veiligheid. “Denk aan docenten, leerlingen, ouders, politie, brandweer, ambulance, Alfa-college en anderen”, vertelt arbo-coördinator Françie Sprakel. “Regelmatig vinden er oefeningen plaats op onze school. In trainingen en oefeningen werken we samen met allerlei partijen. Bij de ontruimingsoefening van dinsdagmiddag waren politieagenten en studenten Beveiliging van het Alfa-college aanwezig om de oefening te beoordelen en te evalueren. Zo’n aanpak is waardevol. Door krachten te bundelen, maken we het RvEC steeds veiliger.”