Foto: pixabay
Algemeen

Vrijwilligerscollege: Beleving van armoede

Sta je wel eens stil bij wat armoede echt betekent voor anderen? Op donderdag 23 mei is er een workshop over de beleving van armoede, speciaal voor vrijwilligers. Het gaat over bewustwording van wat armoede betekent voor de ander en wat jij kan betekenen in je houding ten opzichte van die ander.

Tijdens de workshop, met het thema ‘Kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn’, dagen we je uit om na te denken over jouw eigen geluk en hoe dit verschilt van anderen. We onderzoeken samen hoe langdurige stress en financiële zorgen het leven van mensen beïnvloeden en wat jij daarin kunt betekenen.

In de workshop komt aan bod hoe stress en schaarste ons gedrag beïnvloeden. Ook is er aandacht voor de werking van onzichtbare mechanismen op het gedrag van mensen en voor praktische tips voor vroegtijdige signalering en wat dan te doen.

Deze workshop is voor vrijwilligers die te maken hebben met mensen met een laag (besteedbaar) inkomen. De workshop wordt aangeboden door Stichting Present. Workshopleidster is Annemieke Tolsma van Solidair Groningen & Drenthe. Aanmelden voor deelname graag voor 19 mei a.s. via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

Aankomende evenementen