Algemeen

Vierde deel literaire wandelreeks Underweg in Eext onthuld

Beilen-Zondagmiddag 21 mei is in de hervormde kerk van Eext het vierde deel in de Underweg-reeks van schrijvers/samenstellers Gerrit Boer en Henk Berghuis gepresenteerd. In dit deel staat schrijver en ‘taolwever’ Egbert Hovenkamp II centraal. 

Op zijn geboortegrond droeg Egbert Hovenkamp II voor uit eigen werk en kon het aanwezige publiek luisteren naar de muziek van Bert Hadders. Gerrit Boer en Henk Berghuis maakten een wandelroute in Eext en Eexterhalte, met het werk van Hovenkamp II als leidraad.

Egbert Hovenkamp II staat bekend als schrijver en taalwever, maar vertaalde ook teksten van Bob Dylan. Vorig jaor was zijn vertaling van Winterreise van Schubert onderdeel van de opvoering van muziektheaterstuk Kolde Tocht.

De Underweg-wandelroute kan op de website van streektaalorganisatie Huus van de Taol gedownload worden, alle delen zijn daar voor 5 euro per stuk te vinden. Om de maand komt er een deel bij. Tot nu toe zijn er routes bij de schrijvers Klaas Kleine (Diever), Peter van de Velde (Roderwolde), Roel Reijntjes (Ruinen) en Egbert Hovenkamp II (Eext).

Het Drentse Boek is de uitgeverij van streektaalorganisatie Huus van de Taol, de organisatie die het Drents stimuleert met as doel um het een taal te laten zijn waar gebruikers trots op zijn en die de niet-gebruikers waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen