Vertrouwen in Raad van bestuur Treant naar nulpunt

Hoogeveen – De sfeer onder de bevolking, personeel, verzekeraars, vakbonden en huisartsen wordt op diverse fronten steeds grimmiger richting Raad van bestuur Treant .

Huisartsen en verzekeraar Zilverenkruis laten weten via open brieven niet achter de plannen te staan die zijn voorgenomen om de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde te concentreren in Emmen. Vanuit de bevolking , die hun meningen op diverse platforms verkondigen, zijn het vooral voorzitter Carla van der Wiel en chief medical officer David Post die veel bagger over hun heen krijgen.

Afgelopen donderdag was er een bijeenkomst van personeel in Stadskanaal waar de ongezouten mening van de vakbonden werd gegeven. Hierop kwam Uitkijkpunt Bethesda met het volgende bericht naar buiten: Wij werden verguisd omdat we over een angstcultuur bij de Treant Zorggroep spraken. De vakbond trekt na een bijeenkomst met ruim honderd personeelsleden van Treant dezelfde conclusie. Ook bij ons zijn weer meldingen binnengekomen van dwangbestuur, waarover we om de betreffende personeelsleden te beschermen hier geen mededelingen kunnen doen, maar het is van de zotte.
De Raad van Bestuur is vervreemd van het eigen personeel, van de bevolking en van de gemeenteraden van Stadskanaal en Hoogeveen en krijgt ook ernstige problemen met Achmea als er niet gauw een ander beleid komt.

Overigens wil Treant snel met de vakbonden om tafel.