Vergoedingen en fiscale verplichtingen voor verenigingen

Hoogeveen – Bijeenkomst over vergoedingen en de fiscale verplichtingen voor verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven en de gevolgen als je het (per ongeluk) niet conform wet- en regelgeving hebt verwerkt. Denk aan vrijwilligersvergoedingen (onkosten en reiskosten), artiestenregeling, zzp vergoedingen en arbeidsovereenkomst.

Wanneer ziet de belastingdienst een vergoeding als betaalde arbeid? Wat vult een artiest of een trainer in op zijn eigen aangifte? Hoe lang moet je de financiële boekhouding bewaren?
Wat als je in het verleden een verkeert formulier hebt ingevuld? Wanneer is een artiest een artiest? Is een cadeaubon een vergoeding? Wat zet je nu concreet in een opdracht? Als de maximale vrijwilligersvergoeding 1500 euro op jaarbasis is, is dat dan inclusief of exclusief de vergoeding in natura of de reiskosten?
Verkeert invullen van formulieren is geen onwil, maar ontstaat door gebrek aan kennis over hoe de regelgeving nu precies in elkaar zit. Met dit College hopen we in eenvoudige taal antwoorden te geven op uw vragen. Er wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij actuele inbreng van de deelnemers van de training.
Dit college vindt plaats op 18 oktober tussen 19.30 uur en 21.30 uur in Kantoor Mulderij (Stationsstraat 19) en komt tot stand met medewerking van Mulderij & Partners Accountants en Adviseurs.